Skola:
Wendelsbergs folkhögskola
Plats:
Mölnlycke - Västra Götalands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kontakt: Jenny Gustafsson

Telefon: 031 3380530

E-post:
info@wendelsberg.se

Kemi och biologi är gruppens profilämnen. Svenska ingår också. Dessa tre ämnen utgör ungefär halva veckoschemat. Resten av ämnena väljer du själv utifrån intresse och behov.

Här är de naturvetenskapliga ämnena i centrum. Biologi och kemi är profilen i dina studier.

Gruppämnen
Målet med studierna är att ge en bra insikt i grunderna för biologi och kemi och en förståelse för sambanden mellan skilda naturvetenskaper.

I ämnet svenska arbetar vi med språk och litteratur. Vi skriver texter av skilda slag. I kursen ingår också muntlig framställning och ordkunskap.

Kursuppläggning
I naturämnena läggs studierna upp så att vissa delar berikar varandra. Praktiska moment som laborationer, fältarbeten och studiebesök är viktiga beståndsdelar i dina studier.

Efter årets slut har du möjligheter att ta ut behörigheter efter dina behov. Naturkunskap 1b och 2 , alternativt Biologi 1 och Kemi 1.
(Fysik ligger inte i Naturgruppen, men finns som tillvalsämne).
Observera att du inte kan läsa 2-nivåerna  i Bi, Fy, Ke samtidigt som du läser 1-nivåerna i Naturgruppen. Ska du läsa in även 2-nivåerna, går du ett år till på Allmän kurs och väljer det året någon av de andra grupperna med 2-kurserna som tillvalsämnen. Det kan du givetvis även göra om du redan är klar med 1-kurserna när du kommer till Wendelsberg.

Kursen innehåller en del korta studieresor. Räkna med en kostnad på ca 500 kronor.

Individuell studierådgivning
Varje deltagare får individuell studierådgivning och hjälp med att sätta ihop sitt eget schema utifrån de egna behoven.

Välj grupp redan nu
Allmän kurs på Wendelsberg har sex olika grupper: Förutom Naturen finns Människan, Esteten, Samhället, Skapande och Världen. När du skickar in din ansökan skriver du - någonstans i rutan Jag söker till - på ansökningsblanketten - vilken grupp du vill gå i. Ange ett första- och ett andrahandsval.

Alla sex grupper är ettåriga. Om du ska gå mer än ett år på Allmän kurs, väljer du en annan grupp det andra året.

Välkommen
Du är välkommen att besöka oss, för att se på skolan och fråga om utbildningarna. Ring helst i förväg på tel. 031-3380530, och bestäm en tid.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://wendelsberg.se/studera/allman-linje/

Alla får möjlighet att visa att de kan

Stephanie Säterbring, 26 år, drömde om att bli läkare men trodde att det var omöjligt – tills hon fick reda på att hon kunde läsa naturvetenskapligt basår på folkhögskola. I höstas gick hon sin tredje och sista termin på Röda Korsets folkhögskola och nu är drömmen närmare än någonsin.

Läs hela artikeln

Wendelsbergs folkhögskola

På Wendelsberg kan du skaffa dig gymnasiekompetens eller förbereda dig för ett yrkesliv med teater eller annat artisteri. Här hittar du också utbildningar med inriktning på ledarskap i olika former samt en ettårig Lärarassistentutbildning.

Läs mer om skolan

Postadress:
Wendelsbergs folkhögskola

435 35 Mölnlycke

Telefon: 031-338 05 30
E-post: info@wendelsberg.se
Webbadress: http://www.wendelsberg.se/