Hjälmared folkhögskola

Hjälmared folkhögskola är en levande mötesplats för idéer, inspiration, kunskap och personlig utveckling. Med våra utbildningar kan du höja din kompetens och förbereda dig för studier på högskola eller universitetet.

Hjälmared folkhögskola

Utbildning förändrar framtiden

Behöver du komplettera dina grundskole- eller gymnasiebetyg för att kunna läsa vidare på universitet och högskola? Vill du höja din kompetens eller bara göra ett avbrott i arbetslivet? Vill du fördjupa din kunskap och samtidigt utvecklas som människa?

Här får du tid och utrymme att lära och utvecklas. Vi vill skapa en bra miljö där du blir sedd. Känslan av delaktighet och gemenskap präglar både skoltid och fritid. Våra utbildningar är utvecklade utifrån nyckelord som personlig utveckling, gemenskap, hälsa och fördjupning. Många upplever lärare, klasskamrater och skolarbetet i smågrupper som väldigt givande.

Våra utbildningar följer uppsatta kursmål, men utvecklas också tillsammans med våra studerande. Till Hjälmared folkhögskola söker sig ungdomar och vuxna för att de vill studera. Motivationen är stor och man vill aktivt påverka sin framtid och följa sina drömmar.

Arbetsmarknads- och etableringsskurser

Vi kan också erbjuda arbetsmarknadskurser som vi gör i samarbete med Arbetsförmedlingen. Dels studiemotiverande folkhögskolekurser, SMF. Dels etableringskursen Språksteget för nysvenskar. Vi erbjuder även SFI.

Nära natur och stad

Skolan ligger vid sjön Lilla Färgen några kilometer söder om Alingsås. Du kan ta dig hit med pendeltåg från Göteborg och buss från Borås.

På området finns förutom själva skolan med föreläsningssalar och internat, ett kapell, en idrottshall i fullformat, fotbollsplan och tennisbana och sist men inte minst våra fantastiska omgivningar med sjön Färgen och fina naturområden.

Skolans profil

Hjälmared folkhögskola har en kristen profil där vi erbjuder morgon- och kvällsandakter och uppmärksammar kristna högtider.

Hjälmared erbjuder en drogfri miljö, all alkoholförtäring och bruk av droger är därför förbjudet på skolans område.

Vi vill att rättvisefrågor och internationell solidaritet ska genomsyra vår verksamhet. Detta sker dels som en del i den vanliga undervisningen och dels genom särskilda temadagar under läsåret.

Gemensamma aktiviteter

Hos oss vill vi att du ska uppleva känslan av delaktighet och sammanhang. Under året finns därför flera gemensamma aktiviteter för att stärka delaktigheten med klassen och hela skolan, till exempel klassdagar och temadagar.

Skolans studeranderåd, idrottsråd och andra studerandegrupper arrangerar flera olika kvällsaktiviteter som till exempel cuper och turneringar i vår idrottshall, Öppen scen där alla får möjlighet att framträda, caféer, kiosk och kvällsandakter.

Mer information

Du hittar mer information om skolan och våra kurser på vår hemsida.

Läs mer om skolan och våra kurser på vår hemsida

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Viss anpassning för funktionsnedsättning finns.

Hitta hit

Postadress:
Hjälmared folkhögskola
Hjälmareds Allé 20
441 95 Alingsås

Telefon: 0322-64 40 00

E-post:
exp@hjalmared.se

Webbadress:
www.hjalmared.se

Huvudman:
Hjälmareds folkhögskoleförening med koppling till EFS (Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen).
http://www.hjalmared.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Öppet hus:
Lördag den 20 april, kl 10.30-13.00

Övrig information:
Internat med 70 bäddar

Andra utbildningar på skolan: