Möbelsnickeri sommar

Ansökan stängd
Skola:
Litorina folkhögskola
Plats:
Karlskrona - Blekinge län
Längd:
Vi träffas sju gånger veckorna 25 och 26 klockan 9.00-15.00
Studietakt:
Ej angivet
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagning enligt turordningslista, först till kvarn! Efterantagning i mån av plats via kursens webbsida, länk nedan.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 17 jun 2024 - 5 jul 2024

Plats för kursen: Slup och barkasskjulet Bastionsgatan 3, Stumholmen Karlskrona

Kostnader: 1500 kronor. Virket som kommer att användas till de olika arbetena införskaffas av dig själv. Du står själv för medhavd lunch och fika. I avgiften ingår försäkring under kurstillfällena.

Kontakt: Peter Fransson

E-post:
peter.fransson@litorina.fhsk.se

Är du intresserad av praktiskt arbete, återbruk, återvinning, tillverkning av egna möbler, och att reparera gamla? Under några dagar i juni provar vi på lätt finsnickeri.

Mål och syfte:
Trä är ett fantastiskt material både för hand och själ.”Trä lever – lev med trä”. Vi upptäcker träet som material, och dess möjligheter att omvandlas, formas och användas till möbler.

Sommarkursen syftar till att upptäcka det genuina hantverket möbelsnickeri och glädjen att skapa, återvinterbruka eller reparera föremål i trä. Målet är att du ska få en introduktion i lätt finckeri, inblick i olika tekniker, kunskap och färdighet samt lära känna trä som ett levande material. Inga förkunskaper krävs. Vi kommer att jobba både individuellt och i grupp. Vi kommer att gå igenom en mängd tekniker inom möbelkonst såsom sammansättning, slipning, material, säkerhet, ritning och kapnota. Vid första kurstillfället ges en introduktion om kursupplägg och vilka verktyg du behöver ha med dig.

Kontaktperson:
Peter Fransson är till vardags slöjdlärare. Att bli slöjdlärare bestämde sig Peter för redan i unga år. ”Jag brinner för återbruk, vilket innebär att man renoverar gamla möbler samt återanvänder gammalt material.”

kursens webbsida kan finnas utförligare information. Om du föredrar papperbaserad ansökan, så finns en länk till formulär för utskrift på kursens webbsida. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://litorina.fhsk.se/kurser/mobelsnickeri-sommar/

Jag tröttnade på att allt skulle gå så snabbt

Efter 14 år i byggbranschen sökte Hjalmar till en båtbyggarkurs. Här arbetar han utan el-verktyg och lär sig ett hantverk som får lov att ta tid.

Läs hela artikeln

Litorina folkhögskola

Vi ger dig verktyg och möjligheter så att du kan nå dina mål! Vi lägger fokus på individer och skapar obegränsat med utrymme för deras behov. Skolan har Östersjöprofil vilket innebär att vi bygger upp kunskap om Östersjöländerna, dess historia, samhälle, kultur och miljö. Vi genomför även studieresor inom dessa länder.

Läs mer om skolan

Postadress:
Litorina folkhögskola
Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)
371 54 Karlskrona

Besöksadress: Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)

Telefon: 0455-36 76 00
E-post: info@litorina.fhsk.se
Webbadress: http://www.litorina.fhsk.se/