Skola:
Brunnsviks folkhögskola
Plats:
Borlänge - Dalarnas län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: I din ansökan anger du vilket huvudinstrument du önskar samt bifogar ett personligt brev med en kort presentation av dig själv, dina tidigare erfarenheter och målsättningar inför en studietid hos oss. Efter sista ansökningsdag kommer du att kontaktas via

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Plats för kursen: Borlänge/delvis distans

Kostnader: Läsårsavgift 1200:-/läsår samt materialavgift 1000:-/läsår för studerande på Brunnsvik Creative Music.

Kontakt: Mikael Higberg

Telefon: 076-677 80 54

E-post:
mikael.higberg@brunnsvik.se

Projektår är till för dig som vill jobba som entreprenör/egen företagare i musikbranschen. Syftar till att utveckla förmågan att initiera, driva, slutföra och utvärdera projekt inom musik.

Som musikbranschen ser ut idag så bedrivs den ofta i projektform. Målet efter avslutad kurs är att på egen hand kunna skapa och driva projekt kopplade till musikbranschen. Det kan handla om att producera ett album/EP, uppdrag som frilansmusiker, låtskrivare/musikskapare etc. Du får möjlighet till nätverkande med andra relevanta utövare inom musikbranschen. Utbildningen bedrivs till hälften på distans. 10 timmar/vecka lärarledd undervisning på plats och övrig tid kan man läsa på distans.  

På Brunnsvik Creative Music-Projektår får du möjlighet att planera och genomföra ett projekt som du själv skräddarsyr. Här skapar du din egen projektplan tillsammans med dina mentorer och får kunskap om hur du driver igenom ett musikaliskt projekt från start till mål. Många som går projektåret väljer att skriva, spela in och släppa en EP för att nå ut med sin musik, men det går även att fokusera på helt andra musikaliska områden och inriktningar. 

Under projektåret får du tillgång till den kompetens som finns på plats varvat med expertis utifrån. Hos oss finns en lärarstab där alla är yrkesverksamma på olika sätt inom musikbranschen. Du får välja ämnen och kurser från våra övriga musikutbildningar som kan vara gynnsamma i ditt projekt. Det kan röra sig om till exempel digitalt skapande, musikteori, ensemblespel, låtskrivande, improvisation eller instrumentlektioner.

Dina huvudsakliga lärare och mentorer är Anna Ihlis, Stefan Altzar och Hanna Enlöf. De är alla egenföretagare som driver olika egna projekt och är aktiva och framgångsrika aktörer i musikbranschen.

Välkommen att ansöka till Brunnsvik Creative Musics Projektår!

Förutsättningar för antagning:
Slutbetyg från 3-årigt gymnasium, studieomdöme från folkhögskola eller motsvarande.

Huvudområde
Att initiera, driva och jobba i projekt som är kopplade till musikbranschens olika områden.

Examinationer
Godkänd projektplan, loggboksföring och fullföljda delmoment. Genomförda redovisningar, godkänt slutprojekt/produkt och utvärdering/analys.

Kursintyg
Kursintyg erhålls efter avslutad utbildning där det framkommer vilka kunskaper och kompetenser som deltagaren förvärvat under kursen.

Bedömningsgrader
Varje examinationsmoment bedöms och efter slutförd utbildning ges omdömena: Underkänd eller Godkänd.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutade studier har deltagaren kunskap och förståelse:

  • för vad som krävs för att skapa, initiera och självständigt driva och genomföra musikaliska projekt med alla dess beståndsdelar.
  • för hur musikbranschen i Sverige och världen ser ut och hur man som enskild aktör kan navigera i den. 
  • för hur man löpande utvärderar och dokumenterar pågående och fullbordade projekt.
  • för ekonomiska aspekter, finansiering och budgetarbete.
  • för hur entreprenörskap och nätverkande kan integreras i konstnärliga projekt.
  • för hållbar och långsiktig personlig utveckling och etiska frågeställningar inom musikbranschen.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://brunnsvik.se/kurspost/projektar/

Jag blev omfamnad och pushad att bli mitt bästa jag

För Julia blev musikalutbildningen på Vimmerby folkhögskola en väg tillbaka efter en längre tids sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa.

Läs hela artikeln

Brunnsviks folkhögskola

Brunnsvik folkhögskola är en av Sveriges största och är verksam i Borlänge som är vår huvudort. Vi har även en filial i Gävle och sedan sommaren 2018 finns vi även i vår ursprungliga by: Brunnsvik! Vår huvudman är Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) och Landsorganisationen (LO) i samverkan med den regionala arbetarrörelsen. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Brunnsviks folkhögskola
Wallingatan 15
784 34 Borlänge

Telefon: 0243-33 01 00
E-post: info@brunnsvik.se
Webbadress: http://www.brunnsvik.se/