Textil för kropp och själ - kvartsfart

Ansökan stängd
Skola:
Fornby folkhögskola
Plats:
Borlänge - Dalarnas län
Längd:
1 termin
Studietakt:
25%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Avslutad grundskola och ett textilt intresse.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 9 jan 2023 - 2 jun 2023

Kostnader: Bekräftelseavgift: 420 kr (inkl kostnader för skolans gemensamma aktiviteter) Materialavgift: 410 kr (för vissa gemensamma uppgifter. Kostnad för övrigt material tillkommer). Utflykter och studiebesök bekostas direkt av deltagaren. Kan komma justeras.

Kontakt: Kicki Sandberg

Telefon: 0243-239550

E-post:
kicki.sandberg@fornby.se

Är du intresserad av textil och vill studera på deltid? Här får du prova olika tekniker som broderi, vävning, tovning, spinning, återbruk, m.m. Vi lär vi oss om textilens miljöpåverkan och hållbarhet.

Kursbeskrivning

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av textil och vill studera på deltid. Du kan vara ung eller gammal. Var och en arbetar efter egen förmåga och egna kunskaper. Vi arbetar i lugn takt. Du får prova på olika textila tekniker som broderi, vävning, tovning, spinning, återbruk, stickning, m.m. Tillsammans gör vi utflykter och studiebesök. Inga förkunskaper behövs. Endast ett textilt intresse. Kursdagar: måndag, tisdag.

 Antagningsvillkor
Avslutad grundskola och ett textilt intresse.

Kostnader
All undervisning på folkhögskola är avgiftsfri. Den studerande betalar dock själv litteratur, material och vissa studieresor beroende på kurs.
Bekräftelseavgift: 420 kr (i denna ingår kostnader för skolans gemensamma aktiviteter). Materialavgift: 410 kr (för vissa gemensamma uppgifter. Kostnad för övrigt material tillkommer) Utflykter och studiebesök bekostas direkt av deltagaren.

Priserna kommer att korrigeras något före skolstart.

Övrig fakta
Boende: Möjlighet till boende på internat finns.
Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)
Kurstyp: Profilkurs

Kontakt
Kicki Sandberg
Telefon: 0243-239550 E-post: kicki.sandberg@fornby.se

Magdalena Johansson Wahlberg
Telefon: 0243-239550 E-post: mjw@fornby.se

Fornby folkhögskola

Fornby folkhögskola ligger i Borlänge med en filial i Falun. Region Dalarna är vår huvudman. Vi har allmänna behörighetsgivande kurser, profilkurser med konst- och hantverksinriktning och fritidsledarutbildning. Vi driver ett folkhälsoarbete för demokrati, samhällsengagemang, livslångt lärande och delaktighet i kulturen. Vi strävar efter att vara en mångkulturell folkhögskola.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fornby folkhögskola
Box 5016
781 05 Borlänge

Besöksadress: Fornbyvägen

Telefon: 0243-23 95 50
E-post: info@fornby.se
Webbadress: http://www.fornby.se/