Allmän kurs - Estetisk inriktning

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Fornby folkhögskola
Plats:
Borlänge - Dalarnas län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: För att få börja på kursen måste du vara minst 18 år eller fylla 18 under året.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2024 - 3 jun 2025

Kostnader: Deltagaren betalar själv litteratur, material, studieresor. Omkostnadsavgift: 1540 kr per läsår. Bok- och materialkonto: 1300 per termin. Kopiering och ne.se: 220 kr per läsår (dras från BM-konto). Hyra dator 655 kr per termin (dras från BM-konto).

Kontakt: Lena Hallor

Telefon: 0243-215357

E-post:
lena.hallor@fornby.se

På den estetiska inriktningen får du möjlighet att utveckla din kreativitet samtidigt som du läser behörighetsgivande teoretiska ämnen. Vi arbetar främst med grundtekniker inom bild, form och keramik.

Inriktningen

På inriktningen arbetar vi praktiskt och kreativt. Kombinationen av att varva praktiskt med teori är ett bra sätt att främja all inlärning. Vi arbetar främst med grundtekniker och med att hitta sitt egna uttryck och stil inom konsten. Vi provar på, fördjupar kunskap inom olika tekniker och med olika material, t ex skissning, akvarell, akrylmålning, keramik digitalt foto och film. Du arbetar också med skoldemokrati och din egen hälsa.

Gemensamt för allmän kurs

De ämnen du studerar förutom inriktningen är: svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, religion och naturkunskap.

Studierna formas efter dina och gruppens tidigare kunskaper och erfarenheter.

En halv dag i veckan ägnar vi åt skapande verksamhet eller fysisk aktivitet.

Som deltagare är du också en del i våra gemensamma aktiviteter till exempel temadagar, friluftsdagar och kulturprogram.

Istället för betyg får du ett studieomdöme om din förmåga till fortsatta studier.

Du kan nå behörighet för fortsatta studier på yrkeshögskola eller universitet/högskola. Detta gäller oavsett vilken av de olika inriktningarna som du väljer att gå.

Kostnader

All undervisning på folkhögskola är avgiftsfri. Den studerande betalar dock själv litteratur, material och vissa studieresor beroende på kurs.

Omkostnadsavgift

1.540 kr per läsår (i denna ingår kostnader för skolans gemensamma aktiviteter) 

Bok- och materialkonto

1.300 kr per termin. Skolan köper in läromedel och annat arbetsmaterial för att hålla priserna nere och drar kostnaden från detta konto. För kopiering och digital tillgång till Nationalencyklopedin dras varje läsår 220 kr från kontot. Eventuell återstående summa återbetalas vid läsårets slut och blir kostnaden högre regleras det löpande.

Dator i undervisningen

På allmän kurs behöver du tillgång till bärbar dator för att ta del av undervisningen. Om du inte har egen dator kan du hyra av oss terminsvis. Om du hyr dator av oss har du tillgång till den även på din fritid (ej under sommarlovet). Hyra för bärbar dator (Chromebook): 655 kr/termin

Övrig fakta

Boende

Möjlighet till boende på internat finns.

Kurstyp

Behörighetsgivande kurs; SeQF-nivå 2 eller 4
Studiestödsnivå (CSN): Grund- och gymnasienivå  (A1) 

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

Fornby folkhögskola

Fornby folkhögskola ligger i Borlänge med en filial i Falun. Region Dalarna är vår huvudman. Vi har allmänna behörighetsgivande kurser, profilkurser med konst- och hantverksinriktning och fritidsledarutbildning. Vi driver ett folkhälsoarbete för demokrati, samhällsengagemang, livslångt lärande och delaktighet i kulturen. Vi strävar efter att vara en mångkulturell folkhögskola.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fornby folkhögskola
Box 5016
781 05 Borlänge

Besöksadress: Fornbyvägen

Telefon: 0243-23 95 50
E-post: info@fornby.se
Webbadress: http://www.fornby.se/