Certifierad Personlig tränare med hälsofokus

Ansökan stängd
Skola:
Katrinebergs folkhögskola
Plats:
Vessigebro - Hallands län
Längd:
1 termin
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du bör ha ett intresse för hälsa, välmående och att hjälpa andra. Du bör ha behörighet från gymnasiet och arbetslivserfarenhet är en merit.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 20 dec 2024

Kostnader: Kurslitteratur, styrkelicensiering samt testledarutbildning

Kontakt: Max Turnstedt

Telefon: 0346-57516

E-post:
max.turnstedt@regionhalland.se

Personlig tränare med hälsofokus omfattar heltidsstudier under en termin (hösten) för dig som vill arbeta som inom hälso-, idrotts- eller träningsbranschen och vill bidra till bättre folkhälsa.

 

Personlig tränare med hälsofokus har nyligen erhållit godkännande från två branschorganisationer - Almega Friskvårdsföretagen och Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Detta innebär att du nu inte bara får en högkvalitativ utbildning, utan du blir också licensierad personlig tränare med den prestigefyllda "Frisk-licensen.

Under utbildningen kommer de vetenskapligt bevisade grunderna till fysisk hälsa och prestation undervisas teoretiskt med genomgående praktiska tillfällen för att lära sig applicera de olika metoderna. Hela bredden av träningsmetoder och teorier undervisas och utförs under utbildningen för att du ska känna dig bekväm i din yrkespraktiska roll samt kunna hantera påståenden och frågor från klienter. Massage, marknadsföring och säljkunskaper är även viktiga moment i utbildningen för att bli framgångsrik i din framtida yrkesroll.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Arbeta som Personlig tränare på träningscenter eller med aktiva idrottsutövare.
Jag har blivit mer stabil, både mentalt och fysiskt

Paret Anna och Niclas går en budoutbildning tillsammans på Karlskoga folkhögskola. – Man blir en mer harmonisk och inlyssnande människa och det kan man ju komma vart som helst med sen, menar Niclas.

Läs hela artikeln

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, tio kilometer öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/