Allmän kurs - Gymnasienivå

Behörighetsgivande kurs June folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år 1-6 terminer
 • Ansök senast:
  15 maj 2024
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Denna utbildning är ett alternativ till gymnasieskolan eller vuxengymnasium. Du studerar olika ämnen, för att komplettera tidigare studier eller för att läsa in en hel gymnasieutbildning.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: Serviceavgift till skolan för fika, försäkring och kopiering, 1400 kr/termin. Terminsavgift 600 kr/termin. Eventuellt kan en mindre kostnad för extra material tillkomma. Lån av Chromebook, 350 kr/termin.

Kontakt: Anneli Nilsson

Telefon: 036-37 48 10

E-post:
anneli.nilsson@junefolkhogskola.se

Allmän kurs - Gymnasienivå

Det finns flera olika skäl till att studera här. Du kanske:

 • inte påbörjat eller läst klart svenskt gymnasium, men känner motivation att göra det nu.
 • vill studera svenska som andraspråk och andra ämnen på gymnasienivå, för att kunna studera vidare, ha lättare att få jobb och klara dig bättre i samhället.
 • vill bättra på dina kunskaper och vistas i en stimulerande studiemiljö.

ALLMÄN KURS på Gymnasienivå ger dig som helt eller delvis saknar gymnasiekompetens en möjlighet att få de behörigheter som krävs för fortsatta studier. Kursen är ett alternativ till gymnasieskolan eller vuxengymnasium. Du studerar olika ämnen, för att komplettera tidigare studier eller för att läsa in en hel gymnasieutbildning. Matematik och engelska är också möjligt att läsa på grundskolenivå. Svenska och svenska som andraspråk läses i separata grupper.

Profiler

Allmän – Svenska som andraspråk
För dig med utländsk bakgrund som vill satsa extra mycket på att komma upp i nivå i svenska samtidigt som du läser andra ämnen på gymnasienivå. Kan läsas en termin eller flera terminer, kan byggas på med annan profil.

Allmän – Social


För dig som är intresserad av att studera vidare eller jobba inom det sociala fältet. Du läser ämnen som förbereder dig för att bättre kunna klara en sådan utbildning. Kan läsas 1-2 terminer.

Allmän – Högskoleförberedande


För dig som satsar på att läsa vidare på universitet eller högskola. Här blir du utmanad för att bli väl förberedd för att klara studier på högre nivå. Kan enbart läsas sista terminen (därför inte sökbar vid antagning).

Allmän – Fokus
För dig som känner dig osäker på att studera, för att det känns svårt eller för att det var länge sedan. Eller för dig som vill koncentrera dig på att läsa allmänna ämnen. Kan läsas en eller flera terminer, kan byggas på med annan profil.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://junefolkhogskola.se/utbildningar/allman-kurs-gy/

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

June folkhögskola

June folkhögskola  där vägarna möts! June är en skola för utbildning, bildning och gemenskap. Här får du unika möjligheter till studier tillsammans med andra kursdeltagare och engagerad personal. June folkhögskola finns mitt i centrala Jönköping.

Läs mer om skolan

Postadress:
June folkhögskola
Västra Storgatan 14, Juneporten
553 15 Jönköping

Besöksadress: Juneporten

Telefon: 036-37 48 00
E-post: info@junefolkhogskola.se
Webbadress: http://www.junefolkhogskola.se/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage, 22, har läst Allmän kurs för att få behörighet att plugga vidare till lärare. Men det var inte alls självklart att hon skulle våga söka sig till folkhögskolan.

Läs hela artikeln