EQUIP4Life

Profilkurs, Yrkesutbildning June folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  15 maj 2024
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

En profilkurs som omfattar två terminer. Kursen är förlagd till Cypern och sker i samverkan mellan Kaggeholm och June folhögskola och i samverkan med några pingstförsamlingar samt IBRA.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 2 sep 2024 - 5 jun 2025

Plats för kursen: Limassol, Cypern

Kostnader: Ca. 12 000 kr (då ingår försäkring för hela läsåret, klassresor och besök på kulturhistoriska platser på Cypern samt kurslitteratur).

Kontakt: Lena Pommer

Telefon: 0765-470 916

E-post:
lena@equipbibleschool.com

Kursen vänder sig främst till unga vuxna som tillsammans med andra önskar studera Bibeln i en internationell miljö och få en fördjupad förståelse av Bibelns innehåll och budskap. Kursdeltagarna tränas i bibelläsning och bibeltolkning med målet att de efter kursens slut på egen hand ska kunna studera Bibeln. Deltagarna får även grundläggande undervisning om systematisk teologi och apologetik. All undervisning är på engelska.

Fokus ligger på följande ämnen: Att läsa och förstå Bibeln (verktyg till att läsa Bibeln), Genomgång av olika Bibelböcker (ex Moseböckerna, Evangelierna, Filipperbrevet, 2 Korinterbrevet, Daniels bok etc), Systematisk teologi, Apologetik, Missionskunskap och Missionsstrategi, Lärjungaskap, Homiletik mm. Klassresor genomförs på Cypern i Paulus fotspår för att därigenom förankra den bibliska berättelsen genom att besöka historiska, bibliska platser.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.equipbibleschool.com/

June folkhögskola

June folkhögskola  där vägarna möts! June är en skola för utbildning, bildning och gemenskap. Här får du unika möjligheter till studier tillsammans med andra kursdeltagare och engagerad personal. June folkhögskola finns mitt i centrala Jönköping.

Läs mer om skolan

Postadress:
June folkhögskola
Västra Storgatan 14, Juneporten
553 15 Jönköping

Besöksadress: Juneporten

Telefon: 036-37 48 00
E-post: info@junefolkhogskola.se
Webbadress: http://www.junefolkhogskola.se/