Skola:
June folkhögskola
Plats:
Jönköping - Jönköpings län
Längd:
1 år
Studietakt:
25%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ett personligt brev varförFör att ansökan ska vara giltig ska den kompletteras med en rekommendation som skickas i ett separat brev direkt från den som skriver den. Rekommendationen skrivs av föreståndare, ordförande eller präst i den sökandes församling.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 5 aug 2024 - 11 maj 2025

Träffar:
4 obligatoriska träffar

Kostnader: Utbildningen kostar 3.950kr per utbildningstillfälle inkl. helpension och boende. (med reservation för prisökning) Om du ordnar eget boende blir kostanden 1.300kr per utbildningstillfälle. Litteraturkostnad och resekostnader tillkommer.

Kontakt: Själavårdsutbildning

Telefon: 070-313 19 34

E-post:
ingrid.svanell@junefolkhogskola.se

Utbildningen vänder sig till dig som har erfarenhet av själavårdande samtal i församlingen och vill fördjupa dig i detta.

Själavårdsutbildningen vänder sig till dig som är engagerad i en lokal församling, utbildningen är en fördjupning och du behöver bli rekommenderad av din församlingsföreståndare, ordförande eller präst att du är lämplig som själavårdare.
Utbildningen pågår i tre processer. Din egna bearbetning. Den process som pågår i basgrupp, litteraturgrupp och i kreativa pass. Samt den som sker i storgrupp där samtliga deltagare deltar och där undervisningen sker.
Mellan varje utbildningstillfälle har deltagarna en hemuppgift och tre-fyra böcker att läsa och bearbeta i litteraturgrupp

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Utbildningen ger deltagarna teoretisk och praktisk kunskap i ämnet själavård. Efter kursen har deltagarna redskap för att möta och samtala med människor i självårdssamtal.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://junefolkhogskola.se/utbildningar/sjalavardsutbildning/

Jag har blivit mer stabil, både mentalt och fysiskt

Paret Anna och Niclas går en budoutbildning tillsammans på Karlskoga folkhögskola. – Man blir en mer harmonisk och inlyssnande människa och det kan man ju komma vart som helst med sen, menar Niclas.

Läs hela artikeln

June folkhögskola

June folkhögskola  där vägarna möts! June är en skola för utbildning, bildning och gemenskap. Här får du unika möjligheter till studier tillsammans med andra kursdeltagare och engagerad personal. June folkhögskola finns mitt i centrala Jönköping.

Läs mer om skolan

Postadress:
June folkhögskola
Västra Storgatan 14, Juneporten
553 15 Jönköping

Besöksadress: Juneporten

Telefon: 036-37 48 00
E-post: info@junefolkhogskola.se
Webbadress: http://www.junefolkhogskola.se/