Skola:
Värnamo folkhögskola
Plats:
Värnamo - Jönköpings län
Längd:
1 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 26 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: Du betalar en del material och resor själv, om du väljer att följa med. Vi strävar alltid efter att hålla kostnaderna på en rimlig nivå.

Kontakt: Helena Petersson

Telefon: 010-244 90 24

E-post:
helena.petersson@rjl.se

Har du intellektuell funktionsvariation? Har du gått i särskola? Tycker du att färg, form, musik och glädje är viktigt? Älskar du teater eller att vara ute i naturen? Då är LOK profilen för dig!

Vi använder oss av alla våra sinnen i våra kurser och tränar oss på att uttrycka oss i ord och bild. Vi jobbar med siffror, bokstäver, klockan, pengar, att läsa och skriva. Vi tar på oss kläder efter väder, går ut och lär oss om årstidernas växlingar, vår närmiljö och vi plockar in naturen i klassrummet.

Drama och teater är viktigt för denna profil. En eftermiddag i veckan arbetar vi med skolans teaterpedagog. Vi har föreställningar för publik och åker ibland på turné. I drama lära man sig att leva sig in i hur någon annan tänker, att uttrycka sin egen åsikt, att säga ja och att säga nej. Man stärker självförtroende och självkänsla. I kursen scenfolk, är alla på skolan, deltagare och personal, välkomna att vara med. Kurserna ges två dagar i veckan, tisdag och onsdag.

Vi erbjuder engelskt drama, livskunskap, idrott och hälsa, klasstimme, svenska, naturkunskap och matematik, teater, bild, IT-kunskap, musik och kursen scenfolk.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://rjl.se/Varnamofolkhogskola/Kurser/Baskurs/profil-lok/

Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln

Värnamo folkhögskola

Värnamo folkhögskola - mötesplatsen för studerande i olika åldrar, med olika erfarenheter, från hela landet. Med moderna utbildningslokaler, egen idrottshall och internat har vi har plats för ca 200 studerande. Som landstingsskola vill vi lyfta folkhälsan. Vi är en rök- och drogfri skola, centralt belägen i Värnamo med närhet till kommunikationer och service.

Läs mer om skolan

Postadress:
Värnamo folkhögskola
Västhorjavägen 9
331 35 Värnamo

Besöksadress: Västhorjavägen 9

Telefon: 010-244 90 10
E-post: varnamo.folkhogskola@rjl.se
Webbadress: http://www.rjl.se/varnamofolkhogskola