Undersköterska

Profilkurs, Yrkesutbildning Gamleby folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Vill du göra skillnad för äldre människor i behov av vård och omsorg?

Utbildningen är öppen för sen ansökan.

 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För att kunna ansöka måste du ha grundskolebehörighet från grundskolan eller motsvarande från folkhögskola eller komvux.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2024 - 19 dec 2025

Kontakt: Eva Grenfeldt

Telefon: 0493-131 15

E-post:
eva.grenfeldt@gamlebyfolkhogskola.se

ÖVERSIKT
Som undersköterska med inriktning mot äldreomsorg kan du få ett meningsfullt yrkesliv. Du kommer möta människor i behov av god omvårdnad och vara med att skapa en trygg och meningsfylld tillvaro för dem.

En allt större del av befolkningen är äldre och vårdbehovet i samhället väntas öka. Efterfrågan på utbildad personal inom äldreomsorgen blir därmed större och fler undersköterskor behövs vid både kommunala och privata särskilda boenden samt hemtjänst.

Undersköterskeutbildningen är en snabb väg till ett nytt yrke. Du får studera och utvecklas tillsammans med dina kurskamrater och skolans personal i en miljö som ger studiero.

Gamleby folkhögskolas utbildning till undersköterska ges under två år. Det medför att du kan studera i ett lite lugnare tempo och få bättre möjligheter att lyckas med dina studier.

KURSINNEHÅLL
Utbildningen omfattar 2 års heltidsstudier och varvar undervisning på Gamleby folkhögskola med arbetsplatsförlagt lärande (APL). APL utgör totalt 15 veckor, fördelat på utbildningens termin två, tre och fyra.

Du kommer läsa teoretiska ämnen som anatomi och fysiologi, social omsorg, omvårdnad, gerontologi och geriatrik, funktionsförmåga och funktionsnedsättning, hälso- och sjukvård, psykologi, psykiatri och samhällskunskap. Du får även öva praktiska moment i skolans metodrum och på sjukhuset i Västervik.

När du är färdigutbildad kommer du att ha kunskaper om åldrandets fysiska, psykiska och sociala aspekter, ergonomiska hjälpmedel, hantering av mediciner på delegation och enklare matlagning.

Du kommer även ha lärt dig ett professionellt förhållningssätt med fokus på hur du kommunicerar och samspelar med äldre i behov av omvårdnad.

Utbildningen ger dig möjlighet att utveckla din förmåga att uttrycka dig väl på svenska samt att kunna använda digitala och tekniska hjälpmedel. För dem som tidigare inte har cyklat finns även möjlighet att lära sig detta.

Utbildningen är öppen för sen ansökan. Ansökningar som kommer in efter 31 oktober placeras i en reservlista och behandlas efter första antagningsgenomgången.

Läs mer om utbildningen på vår hemsida.

Fler kurser inom: Undersköterska

Gamleby folkhögskola

Gamleby folkhögskola är en kreativ mötesplats där du kan lära och växa tillsammans med andra. Här finns tid och ro för koncentration, och även rum för nya intressanta möten. Du får utvecklas efter dina förutsättningar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Gamleby folkhögskola
Loftagatan 36
594 32 Gamleby

Telefon: 0493-131 00
E-post: info@gamlebyfolkhogskola.se
Webbadress: https://gamlebyfolkhogskola.se/

Jag tycker om att hjälpa andra människor, till exempel de äldre

Hamid Niazi går Allmän kurs med inriktning mot undersköterska. När han är klar vill han jobba några år på äldreboende och sedan plugga vidare till sjuksköterska.

Läs hela artikeln