Allmän kurs - grundskolenivå

Ansökan stängd
Skola:
Vimmerby folkhögskola
Plats:
Vimmerby - Kalmar län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 30 maj 2025

Kostnader: Servicekostnad tillkommer

Kontakt: Karolina Westerling

Telefon: 010-357 57 13

E-post:
karolina.westerling@vfhs.se

Är du inte är klar med grundskolan och vill plugga en lugn studiemiljö och med en tydlig struktur? Titta hit!

Allmän kurs – grundskolenivå, eller Grundkursen som vi kallar den, är för dig som av olika anledningar inte är klar med grundskolan. På Vimmerby folkhögskola satsar vi på ett upplägg som är särskilt anpassad för den som är i behov av en lugn studiemiljö och en tydlig struktur, varför vår grundkurs kan passa dig som har t.ex. en NPF-diagnos eller någon form av inlärningssvårighet.

Läs in grundskolan – anpassat efter dina förutsättningar

Hos oss på Vimmerby folkhögskola får du studera utifrån dina egna förutsättningar, och vi jobbar med att hjälpa att hitta strategier för ditt lärande. Grundkursen ska hjälpa dig att komma vidare och förbereda dig för till exempel vidare studier på Allmän kurs – gymnasienivå, en yrkesutbildning på gymnasienivå, eller arbete.

På schemat, om du läser på heltid, kommer du ha svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik och SO-ämnen. Du kommer även få möjlighet att ha temastudier där vi kommer att fördjupa oss inom olika områden, och det kommr finnas ett rörelsepass där du kan få möjlighet att t.ex. träna på skolans gym, gå promenad eller göra något tillsammans i gruppen.

Skolan har en stödgrupp bestående av kurator, specialpedagog, studie- och yrkesvägledare och stödpedagog som kan ge dig den hjälp och det stöd du behöver i dina studier.

Allmän kurs hos oss på Vimmerby folkhögskola passar dig som vill läsa in grundskolan genom studier i en lugn studiemiljö med små grupper, en trygg studiegemenskap, kunniga pedagoger och med mycket lärarstöd.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.vimmerbyfolkhogskola.se/kurser/allman-kurs-grundskoleniva/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage, 22, har läst Allmän kurs för att få behörighet att plugga vidare till lärare. Men det var inte alls självklart att hon skulle våga söka sig till folkhögskolan.

Läs hela artikeln

Vimmerby folkhögskola

Vimmerby folkhögskola hittar du i Småland, i Astrid Lindgrens Vimmerby. Här kan du läsa in grundskola/gymnasium i en trygg studiemiljö på vår Allmän kurs. Är du redo för nästa steg så finns det på Vimmerby folkhögskola även sex olika yrkesutbildningar: Socialpedagog, Medicinsk sekreterare/Vårdadministratör, Barnskötare, Fastighetsskötare samt Musikalartist och Musikalartist - Produktionsår.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vimmerby folkhögskola
Box 24
598 21 Vimmerby

Besöksadress: Bryggaregatan 8

Telefon: 010-357 57 00
E-post: vimmerbyfolkhogskola@regionkalmar.se
Webbadress: https://www.vimmerbyfolkhogskola.se/