Fastighetsskötare

Ansökan stängd
Skola:
Vimmerby folkhögskola
Plats:
Vimmerby - Kalmar län
Längd:
- 3 terminer
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Behörighet i svenska /svenska som andraspråk, matematik och samhällskunskap från grundskolan samt Sv1/SVA1 (gymnasienivå)

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2024 - 30 maj 2025

Kostnader: Servicekostnad tillkommer

Kontakt: Magnus Folkesson

E-post:
magnus.folkesson@vfhs.se

"På utbildningen finns något för alla, oavsett om du är den händiga, den kreativa eller problemlösaren." Vill du jobba praktiskt med trädgård, teknik och service? Plugga till fastighetsskötare!

 

Vad får jag lära mig på fastighetsskötarutbildningen?

Utbildningen till fastighetsskötare är på tre terminer. Utbildningen är både praktisk och teoretisk och kurser som ingår är bland annat kommunikation, service och bemötande såväl som fastighetsservice med grundläggande husbyggarteknik, VVS, ellära,  värme och kyla samt yttre miljö, botanik , grönytor med tillhörande verktygslära. Lagar och regler och Entreprenörskap är också viktiga delar som ingår.

 Inom ramen för utbildningen får du möjlighet att ta motorsågskort, röjsågskort samt mobila plattformar med fallskydd.

 Utöver yrkesämnena så kommer du kommer under dina tre terminer på utbildningen få läsa vissa gymnasiekurser som t.ex. samhällskunskap. Du läser även beräkning och konstruktion, där räknar och diskuterar vi hur matematik används inom fastighetsskötaryrket, till exempel materialåtgång och hållbarhet. Eftersom arbetet kräver en god fysik tränar vi tillsammans ett pass i veckan.

Det ingår en dags praktik/vecka och utbildningen är starkt förankrad i arbetslivet. Det finns ett utbildningsråd med personal från skolan och fastighetsbranschen som samverkar och utvecklar  utbildningen tillsammans.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad utbildning är du rustad att kunna arbeta som fastighetsskötare. Du har kunskaper att kunna sköta fastigheter med dess förpliktelser samt ge ett professionellt intryck och god service till hyresgäster. Du har en bred kunskap om utemiljö genom alla årstider.  

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.vimmerbyfolkhogskola.se/kurser/fastighetsskotare/

Fler kurser inom: Övrigt

Vimmerby folkhögskola

Vimmerby folkhögskola hittar du i Småland, i Astrid Lindgrens Vimmerby. Här kan du läsa in grundskola/gymnasium i en trygg studiemiljö på vår Allmän kurs. Är du redo för nästa steg så finns det på Vimmerby folkhögskola även sex olika yrkesutbildningar: Socialpedagog, Medicinsk sekreterare/Vårdadministratör, Barnskötare, Fastighetsskötare samt Musikalartist och Musikalartist - Produktionsår.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vimmerby folkhögskola
Box 24
598 21 Vimmerby

Besöksadress: Bryggaregatan 8

Telefon: 010-357 57 00
E-post: vimmerbyfolkhogskola@regionkalmar.se
Webbadress: https://www.vimmerbyfolkhogskola.se/