Kom igång och teckna - för nybörjare och fortsättare

Ansökan stängd
Skola:
Vimmerby folkhögskola
Plats:
Vimmerby - Kalmar län
Längd:
4 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 17 jun 2024 - 20 jun 2024

Kostnader: Pris ink. logi 3410:- exkl. 1950:-

Kontakt: Agnetha Kinell

Telefon: 0492-143 04

E-post:
agnetha.kinell@regionkalmar.se

Lustfyllt och kreativt ägnar vi oss åt teckningskonsten. Under fyra hela dagar fokuserar vi på material, uttryck, komposition och variation.

Från detalj till helhet, från ljus till mörker, från lavering till linjeteckning. Vi arbetar såväl inne i luftiga ateljéer som ute i vackra Vimmerby med omnejd.

Gemensamt utforskar vi mål och medel, tillsammans i sann folkhögskoleanda fördjupar vi oss i begrepp som valör, frottage, grafiskt uttryck, studie, rörelse, balans, bildkomposition och mycket mer. Vi tecknar på papper, på collage och på vad vi själva kan önska, vi möter material som blyerts, kol, krita, tusch och varför inte kaffe?

Kursen vänder sig till dig som längtar efter att komma igång med frihandsteckning och passar både nybörjare och mer erfarna som kanske gjort ett uppehåll eller söker nytändning. Var och en jobbar på sin nivå och vi möts i gemensamma diskussioner och övningar.

Allt material ingår i kursavgiften, om så önskas är deltagare välkomna att komplettera med eget favoritmaterial. Efter genomgången kurs skall deltagare ha kunskap om och färdighet i teckningens material, begrepp och tekniker.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.vimmerbyfolkhogskola.se/kurser/kom-igang-och-teckna/

Fler kurser inom: Teckning Prova på-kurser

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln

Vimmerby folkhögskola

Vimmerby folkhögskola hittar du i Småland, i Astrid Lindgrens Vimmerby. Här kan du läsa in grundskola/gymnasium i en trygg studiemiljö på vår Allmän kurs. Är du redo för nästa steg så finns det på Vimmerby folkhögskola även sex olika yrkesutbildningar: Socialpedagog, Medicinsk sekreterare/Vårdadministratör, Barnskötare, Fastighetsskötare samt Musikalartist och Musikalartist - Produktionsår.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vimmerby folkhögskola
Box 24
598 21 Vimmerby

Besöksadress: Bryggaregatan 8

Telefon: 010-357 57 00
E-post: vimmerbyfolkhogskola@regionkalmar.se
Webbadress: https://www.vimmerbyfolkhogskola.se/