• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  8 april 2024
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Ge din spelglädje allt utrymme du önskar, med ensemblespel, festivaler, spelningar och spännande gästlärare i kursen Folk- och världsmusik vid Framnäs folkhögskola.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagningsprov på Framnäs folkhögskola.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 6 jun 2025

Kontakt: Erik Lundström

Telefon: 0911-23 11 00

E-post:
erik.lundstrom@framnas.nu

Folk- och världsmusik på Framnäs

Möten mellan människor, musiker och genrer står i centrum i kursen Folk- och världsmusik. Vi spelar folklig musik från i huvudsak Norden, Balkan och Irland och jobbar med spännande gästlärare.

Folkband på turné stannar ofta till och ger workshops i kursen. Vi lägger stor vikt vid ensemblespel med lärare som är specialiserade i de olika genrerna. Många spelningar ger dig scenvana och vi åker gärna utomlands för studier av olika stilar, till exempel Irland, Bulgarien och Makedonien.

Den kreativa miljön på Framnäs med musikstuderande i olika genrer, dansare, konststuderande och en musikhögskola i närheten ger många tillfällen till både utvecklande samarbete och härlig samvaro.

Läs mer om Folk- och världsmusik eller våra andra musikkurser på Framnäs folkhögskolas hemsida eller maila dina funderingar till erik.lundstrom@framnas.nu.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.framnas.nu/kurser/folk-och-varldsmusik/

Fler kurser inom: Musik Visor Improvisation Folkmusik

Framnäs folkhögskola

På Framnäs är människorna olika, intressena varierande och förutsättningarna helt individuella. Möjligheterna däremot  de är gränslösa  vem du än är. Här hittar du behörighet, tillhörighet, helt nya perspektiv på dig själv och omvärlden. Välkommen att upptäcka ditt bästa jag.

Läs mer om skolan

Postadress:
Framnäs folkhögskola
Adrian Wennströms väg 15
943 33 Öjebyn

Telefon: 0911-23 11 00
E-post: info@framnas.nu
Webbadress: http://www.framnas.nu/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln