Inredare

Ansökan stängd
Skola:
Framnäs folkhögskola
Plats:
Öjebyn - Norrbottens län
Längd:
1 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Se skolans hemsida www.framnas.nu/utbildningar för instruktioner och antagningsförfarande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2023 - 6 jun 2024

Kontakt: Erik Lundström

Telefon: 0911-23 11 00

E-post:
erik.lundstrom@framnas.nu

Kursen Inredare vänder sig till dig som tycker om att inreda olika miljöer vackert och på ett funktionellt och miljövänligt sätt.

Inredare

I kursen Inredare får du verktyg som hjälper dig använda färger, former, belysning och strukturer för att skapa miljöer där människor trivs. Du får lära dig att använda digitala program för att bygga upp idéer och inredningsförslag. Vi diskuterar vad som gör en miljö tilltalande, vi tittar på vetenskapliga teorier, men framför allt jobbar vi praktiskt med både mindre och större ytor. Du får möjlighet att arbeta med egna case och får feedback och råd av lärare och kurskamrater.

Vi får besök av gästlärare från branschen som visar och berättar hur de jobbar.

En fråga som är viktig genom hela utbildningen är hur vi använder jordens resurser så lite som möjligt när vi inreder, bygger, skapar och konsumerar. I kursen diskuterar vi hur vi inredare kan bidra till att minska avtrycken på klimatet. Du som kursdeltagare kan till exempel få uppgifter där ditt uppdrag blir att göra val som är goda för miljön. 

Läs mer om kursen på Framnäs folkhögskolas hemsida eller maila dina funderingar till info@framnas.nu som gärna svarar på dina frågor.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet är att kursdeltagaren ska vara väl förberedd för fortsatta högre studier, eller för att arbeta inom områdena inredning och/eller event.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.framnas.nu/kurser/inredare/

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln

Framnäs folkhögskola

På Framnäs är människorna olika, intressena varierande och förutsättningarna helt individuella. Möjligheterna däremot  de är gränslösa  vem du än är. Här hittar du behörighet, tillhörighet, helt nya perspektiv på dig själv och omvärlden. Välkommen att upptäcka ditt bästa jag.

Läs mer om skolan

Postadress:
Framnäs folkhögskola
Adrian Wennströms väg 15
943 33 Öjebyn

Telefon: 0911-23 11 00
E-post: info@framnas.nu
Webbadress: http://www.framnas.nu/