Allmän kurs - distans

Ansökan stängd
Skola:
Kalix folkhögskola
Plats:
Kalix - Norrbottens län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundskolebehörighet samt ej slutfört gymnasium. Du har en dator, webbkamera, headset och bra internetuppkoppling.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Träffar:
190 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Serviceavgift: 150 kr/termin

Kontakt: Arvid Sandberg

Telefon: 076-190 91 16

E-post:
arvid.sandberg@kalixfolkhogskola.se

Du kan läsa in högskolebehörighet. Du väljer själv om du vill läsa på hel- eller deltid. Studera hemifrån med Internetuppkoppling – delta på lektionerna i realtid.

Välkommen till Allmän kurs hybriden där du kan studera på gymnasienivå. 

Allmän kurs vänder sig till dig som vill öka din bildning och läsa in behörigheter för fortsatta studier eller jobb sök. Du läser allmänna ämnen som svenska, matematik, engelska, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia. Ämnesval och studietakt planeras efter dina mål och förutsättningar.

 Allmän kurs hybriden innebär att din lärare undervisar från klassrummet på skolan. Som deltagare vid hybriden tar du del av dina studier, via digital teknik, tillsammans med andra studerande som finns på distans och fysiskt på skolan. Lektionerna är i realtid. Det betyder att du behöver kunna vara delaktig under lektionstid dvs. följa ett veckoschema som motsvarar din studietakt och vara online enligt det. Samtliga lektioner är obligatoriska.

Studierna bedrivs på en nivå som motsvarar gymnasieskolans. Det är därför viktigt att du skickar betygskopior med din ansökan så att vi kan göra en bra planering för dig. Studierna på motsvarande gymnasienivå kan leda till grundläggande behörighet för Yrkeshögskola eller Universitet och- högskolestudier. Till de olika ämnena kommer du behöva köpa lektionsböcker. Information om det får du vid kursstart.

Ämnen som erbjuds och ger behörighet i motsvarande kurser:

 • Svenska 1, 2, 3
 • Engelska 5, 6
 • Matematik 1a, b, c
 • Matematik 2a, b, c
 • Matematik 3b, c
 • Matematik 4 och 5
 • Naturkunskap 1a1, 1a2
 • Religionskunskap 1
 • Historia 1a1
 • Samhällskunskap 1a1 & 1a2
 • Svenska som andraspråk 1, 2, 3

Vi tar hänsyn till vilka kurser du läst tidigare. Därför ser studieplanerna olika ut hos våra deltagare på Allmän kurs. Din tidigare studiebakgrund är viktig och något du kan tillgodoräkna dig. Det är därför viktigt att du skickar betygskopior med din ansökan så att vi kan göra en bra planering för dig. Vilka ämnen som du behöver läsa planerar du tillsammans med vår studievägledare.

Obs. för att din ansökan skall hanteras behöver du bifoga tidigare studieintyg eller betyg, personbevis för studier och personligt brev.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.kalixfolkhogskola.se/allman-kurs-gymnasiet/

Jag har aldrig trivts så bra på en skola som jag gör här

Susanna, 20 år, jämför studierna på folkhögskola med tiden på gymnasiet. På gymnasiet var många elever skoltrötta och ”bara ville hem” medan deltagarna på Östra Grevie folkhögskola är aktiva på lektionerna. Det märks att de går på skolan för att de vill. – Deltagarna, lärarna, platsen och lokalerna är precis vad jag behöver.

Läs hela artikeln

Kalix folkhögskola

Vår sprakande folkhögskola är belägen i Kalix, där älven möter havet. Du hittar oss några kilometer utanför centrum, ett stenkast från den stilla Kalixälven och bara fem mil från gränsen till Finland. För den som gillar att röra på sig finns det mesta man kan tänka sig inom räckhåll: flera gym, sim- och sporthall, underbara skidspår, multiarena, golfbana, fiskevatten och mycket annat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Kalix folkhögskola
Näsbyvägen 16
952 62 Kalix

Telefon: 0923-666 10
E-post: info@kalixfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.kalixfolkhogskola.se/