Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.
I denna kurs arbetar du med teckning och akrylmåleri under temastyrda uppgifter, återupptar bl.a. kontakten med kompositions- och färglära samt orienterar dig i konsthistoria och bildanalys.
Utbildnings syfte och mål är att förse deltagarna med teckningens och måleriets grunder, att vidga den konstnärliga blicken och känslan samt att utveckla deltagarnas förmåga att arbeta forskande. Utbildningen bidrar till att bredda intresset för och delaktigheten i kulturlivet med ett gemensamt forum för konstupplevelser och länkar där alla delar med sig. Genom att också visa sina och se andras bilder lär deltagarna sig av varandras olika bildvärldar samt sätt att arbeta och uttrycka sig på.
Att lära sig teckna och måla sker bäst med praktiska laborationer och regelbunden träning. Därför bygger kursen på aktivt deltagande, dvs att eleven tränar varje vecka på olika tekniker och uttrycksmöjligheter inom teckning och akrylmåleri. Träningen anpassas efter deltagarnas förkunskaper och erfarenheter där deltagaren kan själv välja komplexiteten i sitt utförande av de uppgifter som presenteras. Läraren kommenterar individuellt alla bilder som produceras i kursen.
Studier kommer att bedrivas genom ett gemensamt kursforum och utbildningens gemensamma lärande i grupp sker genom frågeställningar runt kursinnehåll och konst i både gruppuppgifter och olika gruppforum.
Elever som gått konst grund kan ges företräde vid intagning.
OBS. Information till dig som söker studiemedel (CSN) och läser en annan utbildning på deltid samtidigt som Konstskola på nätet.
Tänk på detta! Om du läser parallella studier och kurserna har olika studietider (dvs. kurserna har olika start- och slutdatum) kan din ersättningsnivå komma att påverkas (bli lägre under din totala studietid). Det eftersom att du under vissa veckor har deltidsstudier.
Kontakta CSN för att höra om vad som gäller för dig och hur din ekonomi kan påverkas om du kombinerar olika utbildningar med olika studietider.
Innan du ansöker
Innan du ansöker. Gå in på vår hemsida och läs mer om Dina rättigheter på folkhögskola. Information hittar du under fliken: Skola och studier – Elevinformation – Dina rättigheter på folkhögskola