Pianist vid flygel.
Lediga platser för dig som spelar klassiskt piano

Lediga platser för dig som spelar klassiskt piano

Musiklinjen vid Kävesta folkhögskola har efter sena återbud lediga platser till höstterminen som startar 25 augusti.

Fokusera helt på musiken

Spelar du klassiskt piano? Vill du förbättra din spelteknik, fördjupa din förmåga att förstå musikaliska sammanhang och utvecklas konstnärligt? 

Vid Kävesta folkhögskolas Musiklinje får du tid att fokusera helt på musiken i en lugn och trygg miljö.

Musiklinjen är en tvåårig musikutbildning på heltid. Den passar passar perfekt för dig som till exempel vill förbereda dig inför musikhögskolan eller andra högre musikutbildning.

 Jag kunde gå in i en ”folkisbubbla” och utvecklades snabbt, både musikaliskt och personligt. Skolan ligger utanför staden, området är jättefint och att få alla måltider serverade var guld värt. Jag kunde koncentrera mig på övningen och lektionerna, berättar Martin Lissel efter sina studier på Kävesta.

Spela mycket tillsammans med andra

Musiklinjen ger dig möjlighet att utvecklas genom att spela mycket tillsammans med andra. Den klassiska inriktningen har kammarmusik på schemat 80 minuter varje dag. Du spelar med flera olika ensembler och varje ensemble har schemalagd tid med lärare en gång i veckan.

 Hos oss får pianoeleverna en solistisk utbildning med hög musikalisk och teknisk nivå. Genom att spela mycket kammarmusik utvecklar du din förmåga att musicera med andra, ditt a-vistaspel och din instuderingsförmåga. Dessutom är det väldigt roligt, berättar Ola Råbius-Magnusson, som undervisar i klassiskt piano på Kävesta.

Ansök så snart som möjligt

Efter sena återbud har Musiklinjen lediga platser på den klassiska inriktning, för dig med piano som huvudinstrument.

Ansök gärna så snart som möjligt. Höstterminen 2021 startar 25 augusti, men det går bra att börja någon vecka in på terminen.

Läs mer om utbildningen och ansök direkt via Kävesta folkhögskolas hemsida:

Ansök till Musiklinjen

Alla nyheter