En person arbetar koncentrerat med en lerskulptur.
Följ konst- och formgivningslinjen vid Kävesta folkhögskola vecka 11

Följ konst- och formgivningslinjen på Kävesta folkhögskola vecka 11

Är du intresserad av att studera konst på folkhögskola? Vecka 11 fokuserar Kävesta folkhögskolas sociala kanaler helt på konst- och formgivningslinjen. Du får träffa både lärare och deltagare som ger sin bild av utbildningen. En bra möjlighet att djupdyka i vad det kan innebära att gå en konstutbildning på folkhögskola.

Bred grund

Konst- och formgivningslinjen har en ettårig grundutbildning som ger en bred bas inom flera ämnen: måleri, skulptur, textil samt smyckekonst och objekt. Det finns även möjlighet att gå ett fristående fördjupningsår, då man får arbeta mer självständigt i en egen ateljé.

- Vi söker dig som är intresserad av att studera konst på heltid. Om du går hos oss lär du dig mycket om olika material, du får en bred materialkännedom. Du lär dig också kreativt tänkande och problemlösning, berättar Anna S Pettersson, linjeledare.

Möjlighet att uttrycka sig i många olika material

Deltagarna på Konst- och formgivningslinjen är överens om att det finns alla möjligheter att testa nya saker och utforska sitt eget konstnärliga uttryckssätt.

- Man får verkligen uttrycka sig. Allt man gått och tänkt på får man möjlighet att göra och man får bra hjälp av lärarna, berättar Ellen som går grundutbildningen.

Personalen håller med om att det finns en bred kompetens i arbetslaget, där alla lärare även är utbildade och verksamma samtidskonsnärer.

- Att vi lärare kommer från olika tekniska och genrebakgrunder, men tillsammans skapar utbildningen, är en styrka, menar Karin Linderoth som undervisar på utbildningen.

Utvecklas utan förkunskapskrav

Kävesta folkhögskolas konstutbildning kräver inga särskilda förkunskaper. Det är framförallt viktigt att man är intresserad och motiverad att utvecklas tillsammans med andra. Och på två år får man gott om tid att fördjupa sina kunskaper och ta reda på om konst är det man vill fortsätta med.

- Jag har upptäckt mycket om mig själv både personligt och kreativt. Det känns som att jag fått en självsäkerhet jag inte hade innan. Jag tror inte jag tog mig själv seriöst förut. Men nu känner jag att konst verkligen är något för mig, säger Jesper som går sista terminen på fördjupningsåret.

Följ Konst- och formgivningslinjen

Ansök senast 27 mars

Sista ansökningsdatum till Konst- och formgivningslinjen är 27 mars.

Läs mer och ansök till Konst- och formgivningslinjen