Bibelterminen

Profilkurs Örebro folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 termin
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Personligt brev samt rekommendationsbrev. Anvisningar för dessa finns i ansökningsformuläret.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 9 jan 2023 - 2 jun 2023

Plats för kursen: Götabro kursgård

Kontakt: Krister Petersson

E-post:
krister.petersson@orebrofolkhogskola.se

Drömmer du om att få växa som lärjunge till Jesus och verkligen låta HELA livet påverkas av Jesus? Då kan en termin på Götabro bibelskolor få vara en god grund.

Under Bibelterminen vill vi rusta dig att leva ett liv där allt får påverkas av Jesus. Du läser kurser i Bibelöversikt, Inre livet med Jesus, Den Helige Ande, Gudsbild, Att höra Guds tala, Helande, Etik, Jakobsbrevet, Mission, Pionjärt arbete, Församlingen mm.

Under våren har vi en gemensam praktikvecka i Stockholm, i Husby och Rinkeby, där vi kommer att hjälpa församlingen med evangelisation. Veckan brukar vara mycket uppskattad av bibelskolans deltagare.

Vi ger också möjlighet till veckopraktik, ett par timmar per vecka. Veckopraktiken är frivillig men uppskattat. Under praktiken kan du finnas med i en besöksgrupp på Kumlaanstalten, eller vara barn och tonårsledare i någon församling. Du kan delta i praktisk arbete på Götabro kursgård eller ägna tiden åt gatuevangelisation i Örebro.

Veckopraktiken är frivillig, men rekommenderas varmt. Det är ett enkelt sätt att omsätta ord i handling, och ge vidare det du fått under din tid på Bibelskolan.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.gotabro.se/bibelterminen

Örebro folkhögskola

Genom Allmän kurs vänder vi oss till dig som vill genomföra gymnasiala studier men också till dig som har något kvar på grundskolenivån.  Genom Fritidsledarutbildningen vänder vi oss till dig som vill uppnå en yrkesexamen för att kunna arbeta som fritidsledare. I våra bibelkurser vill vi ge deltagarna möjlighet att bli reflekterande praktiker som ser världen med Jesu ögon. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Örebro folkhögskola
Poesigatan 20 C
703 71 Örebro

Telefon: 019-20 89 70
E-post: info@orebrofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.orebrofolkhogskola.se/