Vadstena folkhögskola

 

Här finner du en lugn, vacker och historisk inspirationskälla. En mötesplats vid Vätterns strand med fina förutsättningar för studiero och lärande. Här finns kreativa och skapande miljöer samt kurser med en mängd olika inriktningar. Här finns också konferensmöjlighet, restaurang och vandrarhem plus. Vi vill verka för mångfald, integrering, gemenskap, kreativitet och ett livslångt lärande.

Drönarfoto över Vadstena folkhögskola och Vättern.
Om oss
Vadstena folkhögskola välkomnar alla som fyllt 18 år. Alla kursdeltagare har möjlighet att ansöka om studiemedel. Vi finns i Vadstena men vi har också en filial i Charlottenborgs centrum i Motala där man kan gå vår seniorkurs, Aktiv senior eller kurs för att lära sig svenska spårket. Skolan är lagom stor, knappt 100 heltidsstuderande och ca 35 anställda.
 
Sjönära boende och hemlagad mat 
På vår enhet i Vadstena finns internat med sjönära boende. Många av våra kursdeltagare väljer att bo här hos oss på vårt internat här på skolan. Vi erbjuder enkelrum med egen dusch och toalett samt gemensamt pentry och allrum. Hemlagad lunch, frukost, kvällsmat och fika serveras i vår vackra restaurang som är en viktig samlingspunkt på skolan.
 
Huvudman för skolan är Linköpings stift, Svenska kyrkan.

Hitta hit

Postadress:
Vadstena folkhögskola
Lasarettsgatan 9
592 30 Vadstena

Telefon: 0143-157 00

E-post:
info@vadstenafolkhogskola.se

Webbadress:
www.vadstenafolkhogskola.se

Huvudman:
Linköpings stifts folkhögskolestiftelse
https://www.vadstenafolkhogskola.se/om-oss/styrelsen

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Öppet hus:
16 februari 2024

Övrig information:
Internat med 45 bäddar

Nyheter från Vadstena folkhögskola