Aktiv senior i Vadstena - Läs & Res - 50%

Ansökan stängd
Skola:
Vadstena folkhögskola
Plats:
Vadstena - Östergötlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 14 aug 2023 - 5 jun 2024

Plats för kursen: Vadstena

Kostnader: Deltagare bekostar terminsavgift, fika på skolan och gemensamma aktiviteter, även materialkostnad. Läs & Res har också en avgift mot bakgrund av sina resor. Läs mer om kostnader för att studera hos oss på vår hemsida.

Kontakt: Anna-Maja Stenson

Telefon: 076-797 05 01

E-post:
anna-maja.stenson@vadstenafolkhogskola.se

För Dig som är dagledig, t.ex. pensionär, arbetsfri eller arbetslös och vill fortsätta att vara aktiv! 

På Läs & Res i Vadstena lär vi oss om olika geografiska platser som kommer att bli vårt resmål i slutet på varje termin.

Aktiv seniorgruppen Läs och res träffas på skolan i Vadstena två eftermiddagar i veckan under läsåret. Varje träff är 4,5 timmar inklusive fika och rast. 

Alla deltagare på skolan deltar under terminerna i olika obligatorisk kursövergripande aktiviteter där demokrati, hållbar utveckling, mångfald och kultur är temaområden som förekommer. Dessa skolgemensamma aktiviteter kan vara ett veckovis återkommande lektionspass eller hel- och halvdagar under läsåret.

Fler kurser inom: Senior

Det är så viktigt att få fortsätta lära

Carl-Johan Råberg från Lindesberg blir rörd till tårar när han minns sin tid på Kävesta folkhögskola 1967–1969. Över 50 år och ett långt yrkesliv senare är han tillbaka på en folkhögskola för att läsa en sommarkurs i träslöjd.

Läs hela artikeln

Vadstena folkhögskola

 

Här finner du en lugn, vacker och historisk inspirationskälla. En mötesplats vid Vätterns strand med fina förutsättningar för studiero och lärande. Här finns kreativa och skapande miljöer samt kurser med en mängd olika inriktningar. Här finns också konferensmöjlighet, restaurang och vandrarhem plus. Vi vill verka för mångfald, integrering, gemenskap, kreativitet och ett livslångt lärande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vadstena folkhögskola
Lasarettsgatan 9
592 30 Vadstena

Telefon: 0143-157 00
E-post: info@vadstenafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.vadstenafolkhogskola.se/