Socialpedagog 2 år - kriminalitet och problemskapande beteende, Fjärrundervisning

Ansökan stängd
Skola:
Vadstena folkhögskola
Plats:
Vadstena - Östergötlands län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Minst 23 år fyllda bland andra. Se särskilda antagningsvillkor på vår hemsida.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 14 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: All undervisning är kostnadsfri men läromedel, förbrukningsmaterial, terminsavgift samt måltider bekostas av deltagaren.

Kontakt: Anna-Maja Stenson

Telefon: 076-797 05 01

E-post:
anna-maja.stenson@vadstenafolkhogskola.se

Vill du arbeta i skola, på fritidsgårdar, HVB, SiS-hem eller inom LSS, Rättspsykiatri eller Kriminalvården? Då är 2-årig Socialpedagog - problemskapande beteende helt rätt för dig!
 

Denna tvååriga utbildning riktar sig till dig som vill arbeta med barn, ungdomar, unga vuxna eller vuxna i behov av stöd och gränssättning. Här får du kunskap och konkreta verktyg för tidiga insatser och kompetens att hantera andra problemskapande beteenden. Dina personliga egenskaper är viktiga om du siktar på att arbeta som Socialpedagog. Du behöver var trygg och stabil, ha ett gott omdöme och självinsikt. Det är också viktigt att du har god kommunikationsförmåga och kan samarbeta. Två år hos oss ger dig en yrkesutbildning  och utvecklingsmöjlighet, både personligt och kompetensmässigt.

Denna utbildning bedrivs på helfart på plats i Vadstena och som fjärrundervisning där du studerar på helfart med daglig närvaro i enlighet med schema hemifrån. Detta innebär att undervisning bedrivs tillsammans med deltagare som går kursen på plats på skolan i ett gemensamt klassrum. I kursen ingår minst fyra obligatoriska närträffar per termin.

Fjärrundervisning är inte lika med distansundervisning. Vid fjärrundervisning sitter du uppkopplad och medverkar på dagliga lektioner hemifrån, som att du vore i ett klassrum. Här blir klassrummet digitalt. Det är därför viktigt att du har rätt utrustning, möjlighet att sitta ostört, stabil internetuppkoppling, kamera och bra ljudupptagning. Det går inte att kombinera denna utbildning med arbete eller annan daglig sysselsättning.

I kursen innefattas praktikperioder. Denna kurs är en tydlig yrkesutbildning som ger dig ett intyg/yrkesbevis efter genomförda och godkända kursmoment och praktikperioder.

Kursens mål

Att ge dig som deltagare en bred pedagogisk och metodisk grund, så att du i din professionella yrkesroll ska kunna arbeta lösningsfokuserat och på ett socialt hållbart sätt, där samspelet mellan individer står i centrum på individ, grupp- och organisationsnivå. 

Kursinnehåll

Under utbildningen kommer du att genomgå både teoretiskt och praktiskt lärande inom flera relevanta kunskapsområden. Läs mer på vår hemsida.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Socialpedagogutbildningen är en tydlig yrkesutbildning. Efter avslutad utbildning får du ett utbildningsbevis. För detta krävs att alla kurser inklusive praktikperioder är fullgjorda. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.vadstenafolkhogskola.se/folkhogskolan/utbildningar/socialpedagog

Vadstena folkhögskola

 

Här finner du en lugn, vacker och historisk inspirationskälla. En mötesplats vid Vätterns strand med fina förutsättningar för studiero och lärande. Här finns kreativa och skapande miljöer samt kurser med en mängd olika inriktningar. Här finns också konferensmöjlighet, restaurang och vandrarhem plus. Vi vill verka för mångfald, integrering, gemenskap, kreativitet och ett livslångt lärande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vadstena folkhögskola
Lasarettsgatan 9
592 30 Vadstena

Telefon: 0143-157 00
E-post: info@vadstenafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.vadstenafolkhogskola.se/