Skola:
Vadstena folkhögskola
Plats:
Vadstena - Östergötlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
9 augusti 2024

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 14 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: Du bekostar läromedel, en terminsavgift, förbrukningsmaterial och gemensamma måltider. Vid boende på internat tillkommer boendekostnad.

Kontakt: Lotta Rehn

Telefon: 076-797 05 10

E-post:
lotta.rehn@vadstenafolkhogskola.se

Textillinjen är en bred grundutbildning med ett stort utbud av hantverkstekniker. Innehåller bl.a. vävning, klädsömnad, mönsterkonstruktion, färg och form, materiallära, div. hantverkstekniker m.m.

Textillinjen omfattar två terminer. Den vänder sig både till dem som har ett allmänt intresse för textilt arbete och till dem som har en mer yrkesinriktad målsättning mot t ex slöjdlärarutbildning, högre vävutbildning, designutbildning eller arbete som kurs- och studiecirkelledare. Linjen ger dig en bra grund för vidare studier inom textila ämnen.

Vadstena har sedan medeltiden förknippats med textil verksamhet. Nunnorna i det medeltida klostret var kända för sin stora skicklighet i broderi och annat textilt hantverk. Produkterna från kammarduksfabriken i Vadstena slott under 1700-talet väcker ännu beundran. Inte minst förknippas Vadstena med knyppling och Vadstenaspetsar är ett internationellt begrepp.

Läs mer om kursinnehåll, internatboende etc på vår hemsida. Välkommen!

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.vadstenafolkhogskola.se/folkhogskolan/utbildningar/textillinje

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Vadstena folkhögskola

 

Här finner du en lugn, vacker och historisk inspirationskälla. En mötesplats vid Vätterns strand med fina förutsättningar för studiero och lärande. Här finns kreativa och skapande miljöer samt kurser med en mängd olika inriktningar. Här finns också konferensmöjlighet, restaurang och vandrarhem plus. Vi vill verka för mångfald, integrering, gemenskap, kreativitet och ett livslångt lärande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vadstena folkhögskola
Lasarettsgatan 9
592 30 Vadstena

Telefon: 0143-157 00
E-post: info@vadstenafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.vadstenafolkhogskola.se/