Allmän kurs - Foto

Ansökan stängd
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
Möjlighet att gå mer än ett år finns.
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningsintervju

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 9 jan 2023 - 9 jun 2023

Kostnader: Materialkostnad 3500 kr/term. Övriga kostnader 1100 kr/termin. Där ingår: kopior/utskrifter, 100 utskrifter, gemensamma måltider under startveckan, mat på av skolan arrangerade middagar, avslutningslunchen och för- och eftermiddagskaffe mån-fred.

Kontakt: Inga Linn Härdelin

Telefon: 0418-446000

E-post:
ingalinn.hardelin@fridhemsfolkhogskola.se

Vill du fördjupa dina kunskaper och upptäcka nya uttryckssätt inom fotografering? Vill du ägna ett läsår att fokusera på ditt fotoskapande i en kreativ miljö tillsammans med andra fotointresserade?

Vill du fördjupa dina kunskaper och upptäcka nya uttryckssätt inom fotografering? Vill du ägna ett läsår att fokusera på ditt fotoskapande i en kreativ miljö tillsammans med andra fotointresserade?

Du behöver inte ha fotografiska förkunskaper, men en nyfikenhet och ett engagemang. Du behöver heller inte ha datorvana eller ha jobbat med redigering, utan kommer att lära dig det i Mac-miljö.

Det du behöver är en vilja att lära dig nya saker och utveckla ditt fotograferande.

OM INRIKTNINGEN

Under kursen fokuserar vi på att berätta med bild och hur en engagerar betraktare med sina bilder. Vi börjar med att lära de fotografiska grunderna och kollar på andra fotografers verk och arbetssätt. Under hösten så börjar vi med att jobba analogt i svartvitt mörkrum för att sedan gå över till att jobba i en digital miljö. 

Du lär dig att utmana dig själv genom att våga närma dig främmande miljöer och nya situationer med hjälp av kameran. Du lär dig också att driva egna fotoprojekt och planera utställningar, med hjälp av handledning från lärare som är yrkesverksamma.

Vi jobbar med att träna det ”fotografiska ögat” och språket genom bilddiskussioner, studiebesök och egna personliga projekt. Vi jobbar med flera olika typer av fotografi så som dokumentär, reportage, porträtt och iscensättning. Vi testar också olika typer av fotografiska tekniker under året.

Målet med kursen är att få kunskap och verktyg som hjälper dig att driva egna, personliga fotoprojekt, att få insyn i vidareutbildning inom fotografi och ansökningsprocesser. I slutet av läsåret producerar vi en utställning. Tidigare år har utställningen ägt rum i Malmö. 

På Allmän kurs med Foto arbetar du med foto ungefär halva tiden och den andra halvan ägnar du åt ämnesstudier i de ämnen du saknar från gymnasiet eller ämnen du är intresserad av.

LÄRARE

Kontaktlärare: Inga Linn Härdelin, ingalinn.hardelin@fridhemsfolkhogskola.se

Biträdande rektor: Lars Karlsson, lars.karlsson@fridhemsfolkhogskola.se

Reception: info@fridhemsfolkhogskola.se

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/