Allmän kurs - Högskoleförberedande

Ansökan stängd
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
Möjlighet att gå mer än ett år finns.
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningsintervju

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 9 jan 2023 - 9 jun 2023

Kostnader: Materialkostnad 1250 kr/term. Övriga kostnader 1100 kr/termin. Där ingår: kopior/utskrifter, 100 utskrifter, gemensamma måltider under startveckan, mat på av skolan arrangerade middagar, avslutningslunchen och för- och eftermiddagskaffe mån-fred.

Kontakt: Anders Clevestad

Telefon: 0418-446000

E-post:
anders.clevestad@fridhemsfolkhogskola.se

Vill du förbereda dig inför studier på universitet eller högskola? Du behöver inte kunna skriva en perfekt akademisk uppsats. 

Vill du förbereda dig inför studier på universitet eller högskola? Du behöver inte kunna skriva en perfekt akademisk uppsats. Det du behöver är en vilja att utvecklas och bli den bästa student du kan bli.

Du som kursdeltagare bör ha, eller vilja få, god självdisciplin och delta aktivt i undervisningen. Vi arbetar med samtalet som grund och under kursen kommer du att träna dina förmågor att diskutera och reflektera kring det som studeras.

Målet är att du ska börja på universitet eller högskola och känna att du förstår hur studier där fungerar: hur du ska tänka och arbeta. Men också att du fått en insikt i hur du själv fungerar: hur din studieteknik ser ut.

OM INRIKTNINGEN

På den högskoleförberedande inriktningen får du möjlighet att fördjupa dig i:

  • Akademiskt skrivande av olika typer av texter
  • Informationssökning och bearbetning
  • Källkritik och vetenskapsteori
  • Muntlig presentation
  • Kommunikation
  • Projektarbete
  • Högskoleprovets olika delar
  • Studieteknik
  • Skönlitterära texter och hur dessa kan analyseras

Under höstterminen arbetar vi med korta texter för att träna skrivande, vetenskapligt tänkande, kritiskt tänkande. Vi arbetar också med muntliga uppgifter, både för att träna den retoriska förmågan men också för att träna att informera och argumentera. En del av terminen ägnas högskoleprovet.

Under vårterminen gör vi en hemtenta med ett litterärt tema. Därefter finns ytterligare möjlighet att träna på högskoleprovet innan terminen avslutas med en längre uppsats med opponering.

På Allmän kurs med Högskoleförberedande inriktning arbetar du med inriktningen ungefär halva tiden och den andra halvan ägnar du åt ämnesstudier i de ämnen du saknar från gymnasiet eller ämnen du är intresserad av.

LÄRARE

Kontaktlärare Anders Clevestad, anders.clevestad@fridhemsfolkhogskola.se

Biträdande rektor Lars Karlsson, lars.karlsson@fridhemsfolkhogskola.se

Reception: info@fridhemsfolkhogskola.se

 

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/