Skriv ditt liv - att gestalta minnen - grund

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

På den här skrivkursen får du lära dig att berätta om händelser i ditt eget liv så att de blir tillgängliga och levande för andra.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 jun 2023 - 30 jun 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

På den här skrivkursen får du lära dig att berätta om händelser i ditt eget liv så att de blir tillgängliga och levande för andra. Du får konkreta skrivövningar och uppgifter som hjälper dig att fånga in och gestalta minnen. Vi prövar olika berättarperspektiv, du får öva på att skriva om och att strukturera.

Vi samtalar om vad minnen är, vad som är ”sant” och hur minnen förändras. Vi tittar på exempel ur självbiografiska texter för att lära av hur andra författare har gjort. Sannolikt har du inget färdigskrivet med dig hem men utkast, ännu fler minnen och massor av inspiration. Inga förkunskaper krävs och materialet har du med dig när du kommer – DIG SJÄLV. Välkommen!

Kursledare är Kersti Björkman, skrivpedagog och dramatiker. Hon har lett uppskattade sommarkurser på Fridhem i många år. Ger även kurser på andra folkhögskolor, i egen regi samt i Lendas på Kreta. Inriktning: biografiskt skrivande, dramatik och kreativt skrivande.

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln