Ståuppkurs - steg 2

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Den här kursen vänder sig till dig som har provat på standup tidigare. Du är väl införstådd med konstformen och vet hur man skriver skämt och kan några olika tekniker. 

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 jun 2023 - 30 jun 2023

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Den här kursen vänder sig till dig som har provat på standup tidigare. Du är väl införstådd med konstformen och vet hur man skriver skämt och kan några olika tekniker. Du har kanske gått en introduktionskurs eller uppträtt på rookiescener.

Under fem mycket kreativa, generösa och intensiva dagar får du under handledning möjlighet att utveckla ditt scenframträdande och framförallt skriva nytt material. Du får direkt feedback från gruppdeltagarna och kursledaren. Vi skapar en tillåtande miljö där du prestigelöst kan prova idéer, förbättra och utveckla.

Vi går fortare fram än på en introduktionskurs och strävan är att jobba både individuellt och i grupp med både ditt personliga uttryck och ditt material.

På torsdagskvällen har vi möjlighet att uppträda på skolan för att prova av det vi kommit fram till. Målet är att du efter kursen ska ha utvecklat din akt, skrivit mycket nytt material och blivit mer medveten om hur du kan gå vidare.

Citat från tidigare kursdeltagare:

”En rolig, kreativ och avslappnad stämning i gruppen redan från start”
”Det här var precis den kicken jag behövde”
”Jag har fått så många nya insikter och mycket nytt material”

Kursledare är Martin Svensson, rutinerad och professionell komiker som har gjort över 2700 ståupp-föreställningar och hållit kurser på Fridhem i 16 år. Martin uppträder regelbundet på scener som Norra Brunn i Stockholm och The Tivoli i Helsingborg och på otaliga företagsarrangemang. 

https://www.martinshumor.se/ 

 

 

 

 

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln