Hundkursen

Ansökan stängd
Skola:
Furuboda folkhögskola
Plats:
Åhus - Skåne län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Efter inkommen ansökan kontaktas ni för bokning av studiebesök med samtal och senare prova-på-dagar.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 13 jun 2025

Kostnader: Terminsavgift. Tillkommer kostnader vid boende på internatet.

Kontakt: Furubodas skolkansli

Telefon: 044-781 46 36

E-post:
fhsk@furuboda.se

Hundkursen - en kurs för dig som gillar hundar! Du vill kanske skaffa egen hund i framtiden eller arbeta på hunddagis eller i en djuraffär. Då kan hundkursen vara rätt för dig!

Ny kurs - för hundälskare!

Det här är en ny kurs för dig som gillar hundar. Du vill kanske skaffa egen hund i framtiden eller arbeta på hunddagis eller i en djuraffär. Då kan hundkursen vara rätt för dig!

Syfte & målsättning

En ny hundverksamhet utvecklas på Furubodas anläggning, med plats för hundar. Hundkursens deltagare tar hand om hundarna när deras ägare är på jobbet.

Kursen har ett dubbelsyfte, att människa och hund utvecklas tillsammans. Vi arbetar med positiv förstärkning och belöning genom aktiviteter inne och ute. Du får en grund i hundkunskap och att träna med hund. Du sätter ditt personliga mål med vad du vill uppnå. Tillsammans med övriga deltagare får ni kunskap för att nå era olika mål.

Efter avslutad kurs får varje deltagare ett personligt hundskötarintyg, som beskriver vad du kan och behöver för att arbeta med eller skaffa hund.

Arbetsmetod & målgrupp

I mindre grupp får du stöd av utbildade hunddagislärare och stödassistenter.

Kursen vänder sig till dig som har gått gymnasiesärskolan eller riksgymnasium, eller till dig som har en förvärvad hjärnskada i vuxen ålder.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://furuboda.org/hundkursen

Furuboda folkhögskola

Furuboda folkhögskola finns i Yngsjö, Malmö och Kristianstad. Hos oss får du tid och möjlighet att i samvaro med andra hitta dig själv, oavsett vilken skola du gått i eller vilka förutsättningar du har. Du får möjlighet att studera i mindre grupper och i lugnare takt. Dina åsikter väger tungt och ditt deltagande betyder allt. Furuboda folkhögskola är en skola där det är lätt att trivas!

Läs mer om skolan

Postadress:
Furuboda folkhögskola

296 86 Åhus

Telefon: 044-781 46 36
E-post: fhsk@furuboda.se
Webbadress: https://www.furuboda.org/