• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  1 mars 2024
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Musikverkstan på Furuboda folkhögskola i Yngsjö. Spela musik i ett band! För dig som vill spela tillsammans i grupp med möjlighet till anpassningar.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Efter inkommen ansökan kontaktas ni för bokning av studiebesök med samtal och senare prova-på-dagar.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 13 jun 2025

Kostnader: Terminsavgift. Tillkommer kostnader vid boende på vårt internat.

Kontakt: Furubodas skolkansli

Telefon: 044-781 46 36

E-post:
fhsk@furuboda.se

Spela musik i ett band

Musikverkstan vänder sig till dig som vill spela musik tillsammans i grupp. Du kanske önskar en anpassad läromiljö, kommunikationshjälpmedel, annan teknisk anpassning eller en trygg miljö där du i egen takt kan utforska möjligheter att uttrycka dig musikaliskt.

Målsättning

Vi arbetar i grupp mot gemensamma mål och utmaningar, men hela tiden utifrån varje persons förutsättningar och unika möjligheter. Målet är att du ska lämna Musikverkstan med stärkt självkänsla och självförtroende och med verktyg och vetskap om att du kan utöva musik i grupp, att du har prövat att uppträda på scen, har har odlat och utvecklat ditt eget unika uttryck och fått en ökad förståelse om dig själv och din omgivning.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet, men du är intresserad och har inom räckhåll att lära dig musicera och spela i ett band.

Arbetsmetod

Genom att spela tillsammans som ett band prövar du dig fram till det instrument, den musiklösning eller röst som passar dig om du inte redan är trygg i detta. Vi bygger upp en repertoar som vi uppträder med. Vi använder iPads och datorer för att spela och skapa: spela in, fotografera, filma och skriva.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://furuboda.org/musikverkstan

Furuboda folkhögskola

Furuboda folkhögskola finns i Yngsjö, Malmö och Kristianstad. Hos oss får du tid och möjlighet att i samvaro med andra hitta dig själv, oavsett vilken skola du gått i eller vilka förutsättningar du har. Du får möjlighet att studera i mindre grupper och i lugnare takt. Dina åsikter väger tungt och ditt deltagande betyder allt. Furuboda folkhögskola är en skola där det är lätt att trivas!

Läs mer om skolan

Postadress:
Furuboda folkhögskola

296 86 Åhus

Telefon: 044-781 46 36
E-post: fhsk@furuboda.se
Webbadress: https://www.furuboda.org/

Jag har blivit tryggare och vågar ta mer plats

Lovisa Persson har läst två kurser inom sång och musik på Högalids folkhögskola. Förutom att lära sig att spela flera instrument och förstå musikens byggstenar, menar hon att hon har blivit modigare och mer autentisk.

Läs hela artikeln