Skola:
Glimåkra folkhögskola
Plats:
Glimåkra - Skåne län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagning sker utifrån inskickade ansökningshandlingar och samtal med referenspersoner. Antagningsbesked skickas till dig i mitten av maj.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kontakt: Johannes Dahlén

Telefon: 044-44805

E-post:
johannes.dahlen@glimnet.se

Älskar du att spela och känner att du vill utveckla din spelförmåga i en lugn och rofylld miljö där du samtidigt kan läsa upp dina betyg? Då är vår esport-profil något för dig.

Allmän kurs är för dig som vill bli klar med grund- och gymnasiestudier. Här får du chansen att bli klar eller börja om, i en lugnare miljö och ett tempo som passar dig.

Älskar du att spela och känner att du vill utveckla din spelförmåga i en lugn och rofylld miljö där du samtidigt kan uppnå gymnasiebehörighet? Då är vår profil esport något för dig. Vi erbjuder dig möjlighet att ägna dig åt esport vid två lektionstillfällen i veckan.

Vi fokuserar på det moba-baserade (multiplayer online battle arena) spelet League of Legends men du kommer även få möjlighet att testa andra dataspel. Vi erbjuder ett spelande som inte syftar till någon elitsatsning. Samtidigt är meningen att du ska kunna utveckla ditt spelande, både individuellt och i lag. Teoretiska moment varvas med spelandet och du får studera olika spelstrategier och spelvändningar. Kursdeltagare på skolan som läser esport på heltid kommer ofta in och delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter samt håller i vissa kursmoment. Du behöver inga förkunskaper. Vid enstaka tillfällen kan vi även vidga våra vyer och pröva på andra spel eller brädspel.

”Jag är nybörjare och har lärt mig massa grejer som jag inte hade lärt mig hemma men framförallt är det trevligt och skönt att ha något roligt på schemat!”

Ur ett bredare perspektiv kommer du att få verktyg som hjälper dig att bättre kommunicera och samarbeta med andra men framförallt vill vi att du känner spelglädje. Välkommen!

Glimåkra folkhögskola erbjuder också en heltidskurs i esport som heter Esport - spel för livet!

allmän kurs arbetar vi på fyra olika sätt, som vi kallar spår. Anledningen till att vi har flera spår är för att vi är olika och lär oss bäst på lite olika sätt. Det som framförallt skiljer spåren åt är arbetssätten.

Spåret Högskoleförberedande är till för dig som vill öva dig i hur högskolestudier fungerar, med ökat eget ansvar och handledning av lärare. Du kommer att få prova på att skriva uppsats, papers och andra examinationsformer som du kommer att kunna möta på högskolan.

Spåret Resurs är till för dig som behöver lite extra stöd och hjälp med dina studier. Du kanske behöver lite extra tid för uppgifter, tydlig struktur, hjälp att komma igång och att arbetssättet utformas för att passa just dina behov. Studierna bedrivs på grund- eller gymnasienivå, i små grupper, där fokus ligger på att varje deltagare ska utvecklas och nå sin fulla potential.

Spåret Fokus är till för dig som behöver börja från början med dina gymnasiekurser eller fortsätta dina studier från Resurs eller tidigare skola. På Fokus får du också mycket hjälp. Det finns assistenter som är kopplade till klassen och vi jobbar i små klasser men du kan organisera dina studier med lite mindre hjälp än på Resurs. På spåret varvar vi ämnes- och temastudier.

Spåret Språk är till för dig som är ny i Sverige och behöver träna mer på svenska, engelska och matematik, för att du sedan ska kunna fortsätta på ett annat spår.

Vi bestämmer tillsammans takten i dina studier och du kan välja att gå ett till fyra läsår hos oss.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://glimnet.se/kurser/esport/

Glimåkra folkhögskola

Glimåkra finns mitt i Sveriges sydligaste vildmark, i nordöstra Skåne. Skolan har en kristen grundsyn. Respekt och öppenhet för alla är grundläggande. De kulturella inslagen skiftar: Gospel, keramik och textil. På Allmän kurs läser du in grundläggande behörighet till universitet och högskola, samt ett profilval. Skolan har en alkohol- och drogfri miljö. Cirka 150 studerande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Glimåkra folkhögskola
Box 115
289 04 Glimåkra

Besöksadress: Gamla Sibbhultsvägen 5

Telefon: 044-448 00
E-post: info@glimnet.se
Webbadress: https://glimnet.se/