Keramik

Ansökan stängd
Skola:
Glimåkra folkhögskola
Plats:
Glimåkra - Skåne län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kontakt: Linda Herrlin

Telefon: 044-44829

E-post:
linda.herrlin@glimnet.se

Kursen vänder sig till dig som vill utveckla ditt intresse inom keramik. Utbildningen ger även en god grund för fortsatta studier eller arbete på egen hand inom det keramiska området.

Känslan av att skapa något med dina bara händer är obeskrivbar.

 

Kursen är för dig som är nyfiken på keramik och vill lära dig hantverket från grunden, eller vill fördjupa dina kunskaper och utveckla ditt formspråk, lära dig blanda egna glasyrer och prova olika bränningar, tex raku. Vi arbetar med hela den keramiska processen på ett kreativt och inspirerande sätt. Gästlärare/Studiebesök ingår i kursen.

Keramikutbildningen är 1-2 år och bedrivs på halvfart, lektionerna är förlagda till två dagar/vecka och studierna är därför möjliga att kombinera med tex. yrkesarbete.
Du måste fyllt 18 år för att vara behörig att söka, någon övre åldersgräns finns inte. Vi ser positivt på en grupp med deltagare i olika åldrar.

Hantverkstekniker

Första året ger en grundläggande utbildning i olika tekniker, drejning, tumning, ringling, kavling och skulptur. Vi har teoretiska och praktiska genomgångar inför nya moment i tillverkningen. Du arbetar med uppgifter  och egna idéer i både lergods och stengods. Genom diskussion i gruppen och enskild handledning utvecklar du ditt formspråk.  Kursen  ger en god grund för fortsatta högre studier eller arbete på egen hand inom det keramiska området.

Fördjupningsår

Du som har gått ett år på Keramik, eller motsvarande utbildning, har möjlighet att söka till åk 2. Under året arbetar du delvis med ett eget projekt, ansök med en beskrivning av vad du vill fördjupa och vidareutveckla dig inom.

I åk 2 ingår skulptur efter modell och studiebesök/gästlärare.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://glimnet.se/kurser/keramik/

Fler kurser inom: Drejning Raku Drejning Tumning Kavling

Glimåkra folkhögskola

Glimåkra finns mitt i Sveriges sydligaste vildmark, i nordöstra Skåne. Skolan har en kristen grundsyn. Respekt och öppenhet för alla är grundläggande. De kulturella inslagen skiftar: Gospel, keramik och textil. På Allmän kurs läser du in grundläggande behörighet till universitet och högskola, samt ett profilval. Skolan har en alkohol- och drogfri miljö. Cirka 150 studerande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Glimåkra folkhögskola
Box 115
289 04 Glimåkra

Besöksadress: Gamla Sibbhultsvägen 5

Telefon: 044-448 00
E-post: info@glimnet.se
Webbadress: https://glimnet.se/