Allmän kurs Kreatör

Ansökan stängd
Skola:
Malmö folkhögskola
Plats:
Malmö - Skåne län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 8 jan 2024 - 31 maj 2024

Kostnader: 800:-/termin för material, en del gemensamma aktiviteter samt försäkring

Kontakt: Emma Philipson

Telefon: 040-671 51 00

E-post:
e.philipson@malmofolkhogskola.se

Malmö folkhögskola erbjuder Allmän kurs Kreatör, en allmän kurs med kreativt skapande som profilämne. Du ges här möjligheten att arbeta praktiskt med design, konst, arkitektur, inredning, film, foto,

Kursen består av en kombination av kärn- och profilämnen och riktar sig till dig som vill lära dig att arbeta med kreativa processer. Du ges möjligheten att utveckla din kreativitet samt få en inblick i hur olika yrkesgrupper använder kreativitet som ett verktyg. Kursen ger också flera tillfällen till studiebesök på kreativa arbetsplatser samt reglebundna besök av gästföreläsare. Under kursåret får du även möjlighet att träna på utställnings- och presentationsteknik.

Kursen passar dig som:

  • Gillar praktiskt arbete i projekt och workshops
  • Vill veta mer om olika kreativa yrken och hur man kan ta sig dit
  • Är intresserad av att prova på olika kreativa tekniker.
  • Vill träna på din sociala förmåga samt presentationsteknik.


Kursen riktar sig till dig som vill vidareutvecklas och uppnå kunskaper motsvarande gymnasienivå i viktiga kärnämnen samtidigt som du får en chans att prova på kreativt skapande inom olika områden. Förutom profilämnen läser du kärnämnena; svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia samt eventuellt religion och naturkunskap, som ger dig behörigheter för fortsatta studier på universitet och högskolor. 

Varje termin ges du också möjlighet att träna på att skriva högskoleprov i god tid före det riktiga högskoleprovet. Kursen är högskoleförberedande och du kan, när du läst in de behörigheter du behöver, söka till Yrkeshögskola (YH) såväl som till högskola och universitet

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://malmofolkhogskola.se/kurser/allman-kurs-aktor/

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Malmö folkhögskola

Vi arbetar efter devisen att det vi gör ska vara kreativt, omtänksamt, roligt och nyfiket. Vi skapar kurser, koncept och projekt av tecken vi ser i tiden. Här sker många stimulerande möten mellan människor med olika bakgrund. Kom hit om du är nyfiken, om du vill ta del av andras erfarenheter och dela med dig av dina egna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Malmö folkhögskola
Trindyxegatan
213 76 Malmö

Telefon: 040-671 51 00
E-post: exp@malmofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.malmofolkhogskola.se/