Alla kan teckna

Sommar/helg/veckokurs Munka folkhögskola
Ansökan öppnar snart
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  fem dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Alla kan teckna! En kurs för dig som vill prova på att teckna med material som blyerts, kol och tusch. Vi tecknar utomhus och inomhus.

Lediga platser: Ja

Ansökan öppnar: 11 december 2023

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kontakt: EvaMarie

E-post:
sommarkurs@munkafolkhogskola.se

En teckningskurs för alla som vill börja på nytt. Vi provar på att teckna tillsammans och individuellt med hjälp av olika material såsom kol, tusch och blyerts. Vi satsar på det lustfyllda uttrycket. Det är inte viktigt att det blir rätt utan att tecknandet ska vara roligt och kreativt. 

Genom teckning kan vi studera och se världen, nära inpå och långt ifrån. Teckning kan vara ett sätt att dokumentera det du är med om och det du ser omkring dig. Allt du behöver är en pennstump och en bit papper i fickan!

Kursen är uppbyggd omkring korta och långa uppgifter, storskalig och småskalig teckning, olika synsätt på tecknande och inspirationsföreläsningar om olika tecknare och tekniker i konsthistorien. En dag tecknar vi kroki efter modell.

Material: Allt material som behövs för kursen finns på Konstskolan, du behöver inte ha med dig någonting. 

Deltagarantal: Max 15 deltagare.

Förkunskaper: Kursen är öppen för alla. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare: - Yrkesverksam konstnär som undervisar i teckning på Konstskolan Munka. EvaMarie är utbildad på Malmö konsthögskola och har också doktorerat i konstnärlig forskning. (http://www.evamarielindahl.com)

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.munkafolkhogskola.se/alla-kan-teckna-2/

Munka folkhögskola

Anrika Munka folkhögskola ligger i Munka Ljungby, 8 kilometer öster om Ängelholm i det vackra Nordvästskåne, med närhet till både hav och skog. Kommunikationerna hit är goda med såväl tåg, buss som flyg. Vår vision: folkbildning för framtiden – möten och möjligheter tillsammans, präglar vårt kursutbud och vårt förhållningssätt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Munka folkhögskola
Nygatan 2
266 31 Munka Ljungby

Telefon: 0431-43 20 10
E-post: exp@munkafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.munkafolkhogskola.se/

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln