Stefano Tonelli, 20 år, läser Hållbar utveckling på Röda Korsets folkhögskola. Hans engagemang för klimat- och miljöfrågor väcktes som tonåring i Italien och nu har han hittat hem i skolans lokaler i Skärholmen i Stockholm. – På vår utbildning får vi se flera exempel på hur andra gör för att vara mer klimatsmarta och då får man också mycket inspiration.
Vi utformar kursen till viss del efter deltagarnas kunskap och önskemål. Kursen varvar teori med flera praktiska moment.
Kursen innehåller bland annat:
- Hur blir vi mer självhushållande?
- Hur kan vi förlänga odlingssäsongen?
- Ta tillvara det vi odlat
- Vad har naturen att bjuda på?
- Fröodling
- Tillverka egna hudvårds- och rengöringsprodukter.
- Hållbar blomsterodling
- Återbruksprojekt
- Jord & kompost
Ni kommer även att jobba med ett grupprojekt. Detta knyts till vår skolodling och under året arbetar ni tillsammans och fördjupar kunskapen i ert intresseområde.
Lärplattform och undervisning:
Vi jobbar i Google Classroom. Det krävs tillgång till internet och en del datavana. Där läggs upp schema, uppgifter och det mesta av kontakten sker där.
Videomöten har vi på Google Meet tillsammans med lärare eller i små grupper. Mötena sker onsdagar, udda veckor. Ni kan välja att vara med i grupp Meet på dagtid eller kvällstid.
Vissa Meet hålls med lärare och kan vara på både dagtid och kvällstid. Kursen är upplagd så att ni kan jobba samtidigt som ni går kursen, men det är 50% studietakt vilket kräver en hel del tid och arbete.
Inloggningsuppgifter till vårt Google Classroom får ni strax innan kursstart.
Du förväntas delta aktivt i våra Meet och i våra Classroom för att få godkänt för kursen.
Litteraturlista får ni cirka en månad innan kursstart.
Närträffar
Närträffar: Sex stycken under läsåret (obligatoriska)
Närträffar kan man delta i på plats vid Österlens folkhögskola eller delvis på distans.
Den första närträffen är obligatorisk och hålls på Österlens folkhögskola.
Du får mest ut av kursen genom att närvara på plats under närträffarna men det finns möjlighet att delta på en del av momenten på distans via Meet. Alla närträffar är obligatoriska, så är du inte på plats följer du moment som sänds via Meet.
På närträffarna bearbetar vi det vi jobbat med sedan sist. Vi arbetar mycket praktiskt, åker på studiebesök och tar del av föreläsningar. Dessa träffar är uppskattade och här knyts många nya kontakter.
Datum för närträffarna:
- 22-23 mars- Obligatoriskt på plats.
- 26-27 april
- 17-18 maj
(7 juni- Arbetsdag på skolan för alla som kan och vill.)
Uppehåll 30 juni - 1 augusti - 23-24 augusti
- 20-21 september
- 18-19 oktober