Skola:
Botkyrka folkhögskola
Plats:
Norsborg - Stockholms län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du bör tillhöra någon av våra huvudmannaförsamlingar, Syrisk-ortodoxa kyrkan eller Equmeniakyrkan.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 15 aug 2024 - 11 jun 2024

Kostnader: Studietakt: 50 eller 100% (15/30 lärarledda lektioner i veckan) Kostnader: 1200 kronor/termin (för 100%). (inklusive försäkring, tillgång till internet, ChromeBook, utskrifter, kurslitteratur, studiebesök med mera)

Kontakt: Nevert Schmidt

E-post:
nevert.schmidt@botkyrkafolkhogskola.org

Det här är en kurs för dig som är kvinna och tillhör någon av våra huvudmannaförsamlingar, Syrisk-ortodoxa kyrkan eller Equmeniakyrkan.

Kursen vänder sig till deltagare som har svenska som andraspråk och vill utveckla sin svenska i tal och skrift. Svenska språket är viktigt i allt vi gör och vi lär oss också om samhället och omvärlden. Vi tänker att allas kunskaper och livserfarenheter är viktiga. Vi lär oss av varandra på folkhögskolan.

 

Vi lär oss om matlagning, studerar vardagssvenska, samhällsorientering, datavana, går på studiebesök och har fysiska aktiviteter. Tillsammans med andra kurser på skolan förekommer även temadagar, friluftsdagar och gemensamma föreläsningar.

 

På Vardagssvenska läser man svenska på en nivå som anpassas utifrån deltagarna och målet är att de sedan ska kunna gå vidare till skolans kurser på grundläggande nivå.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs är du bättre förberedd för fortsatta studier eller arbetsliv. Du har bland annat ökat dina kunskaper i matlagning,  svenska språket, samhällskunskap, hantering av dator. Du har lättare att möta nya människor och utbyt erfarenheter om livet. Du har ökat ditt självförtroende, en ökad förmåga till aktivitet och en bättre hälsa. 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://botkyrkafolkhogskola.org/basaret/

Botkyrka folkhögskola

Botkyrka folkhögskola är en folkhögskola i Norra Botkyrka som genom folkbildning och utbildning skapar möten mellan människor med olika bakgrund och erfarenhet. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Botkyrka folkhögskola
Tomtbergavägen 14
145 67 Norsborg

Telefon: 08-534 708 80
E-post: info@botkyrkafolkhogskola.org
Webbadress: http://www.botkyrkafolkhogskola.org/