Musiklinjen Betel - Ensemble med afroamerikansk inriktning

Ansökan stängd
Skola:
Bromma folkhögskola
Plats:
Bromma - Stockholms län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningsprov

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 10 jun 2025

Kostnader: Materialavgift 1800:-/termin samt obligatoriskt förmiddagsfika 25:-/dag

Kontakt: Hannah Holgersson

Telefon: 08-636 23 24

E-post:
hannah.holgersson@brommafolkhogskola.se

Musiklinjen Betel - Ensemble är för dig som vill utvecklas på ditt huvudinstrument i en ensemble med afroamerikansk inriktning - pop, soul, blues, gospel, jazz m.m. Skolan ligger i Bromma, Stockholm.
Välkommen till öppet hus på skolan: onsdag 20 mars kl 16-18 eller Digitalt öppet hus 22 februari kl 15-16 via Facebook (länk på hemsidan). Kan även ses i efterhand.
 
OBS Ansökningstiden är förlängd till 1 april - gäller endast för dig med piano som huvudinstrument!

Musiklinjen Betel på Bromma folkhögskola är sedan många år en väletablerad musiklinje med gott rykte. Oavsett vilken inriktning du väljer, får du utvecklas individuellt och i grupp. Här möter du lärare som både är bra pedagoger och samtidigt har egen erfarenhet av att jobba med musik inom olika områden. Musiklinjens deltagare går ofta vidare till högre musikutbildning och/eller etablerar sig som musiker efter åren hos oss. För andra blir året på folkis ett roligt år fullt av musik, konserter och nya vänner.
 
Om du väljer Musiklinjen Betel - ensemble får du möjlighet att utvecklas på ditt huvudinstrument i en ensemble. Utbildningen är upplagd i olika perioder. Under varje period behandlas en genre från den afroamerikanska musiktraditionen, t.ex pop, soul, blues, gospel eller jazz. Förutom undervisning på ditt huvudinstrument ingår det en mängd andra kurser som ger en stabil grund för att söka vidare till högre musikstudier eller för att arbeta som musiker.
 
Vi samarbetar och interagerar med deltagare på de andra musikutbildningarna, i projektveckor och i andra linjeöverskridande kurser. Det ges många tillfällen att spela på konserter och i andra sammanhang både på skolan och utanför skolan. Att åka på turné en vecka ingår i kursen.
 
Ensemble med afroamerikansk inriktning kan du söka på sång, piano, bas, gitarr, trummor, blåsinstrument eller percussion.
OBS Ansökningstiden är förlängd till 1 april - gäller endast för dig med piano som huvudinstrument!

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.brommafolkhogskola.se/utbildningar/musik/afroamerikansk/

Fler kurser inom: Musik Pop Rock Jazz Gospel

Jag har blivit tryggare och vågar ta mer plats

Lovisa Persson har läst två kurser inom sång och musik på Högalids folkhögskola. Förutom att lära sig att spela flera instrument och förstå musikens byggstenar, menar hon att hon har blivit modigare och mer autentisk.

Läs hela artikeln

Bromma folkhögskola

Bromma folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Hos oss är gemensamma upplevelser och erfarenheter utgångspunkten för kunskap, insikt, förståelse och utveckling. När alla sinnen berörs växer vi som människor. Vi arbetar med varierande metoder utifrån en tilltro till människans uttrycksmöjligheter. Våra värdeord är landa, mötas, skapa, växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bromma folkhögskola
Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma

Telefon: 08-636 23 00
E-post: info@brommafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.brommafolkhogskola.se/