Musiklinjen Betel - Bredd

Ansökan stängd
Skola:
Bromma folkhögskola
Plats:
Bromma - Stockholms län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningsprov

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 10 jun 2025

Kostnader: Materialavgift 1400:-/termin samt obligatoriskt förmiddagsfika 25:-/dag

Kontakt: Hannah Holgersson

Telefon: 08-636 23 24

E-post:
hannah.holgersson@brommafolkhogskola.se

Musiklinjen Betel - Bredd är en utbildning för dig som vill vidga ditt musikaliska kunnande. Du väljer en av profilerna studio, klassisk eller pop/ rock/ jazz.

Välkommen till öppet hus på skolan: onsdag 20 mars kl 16-18 eller Digitalt öppet hus: 22 februari kl 15-16 via Facebook (länk på hemsidan). Kan även ses i efterhand.

Musiklinjen Betel på Bromma folkhögskola är sedan många år en väletablerad musiklinje med gott rykte. Oavsett vilken inriktning du väljer, får du utvecklas individuellt och i grupp. Här möter du lärare som både är bra pedagoger och samtidigt har egen erfarenhet av att jobba med musik inom olika områden. Musiklinjens deltagare går ofta vidare till högre musikutbildning och/eller etablerar sig som musiker efter åren hos oss. För andra blir året på folkis ett roligt år fullt av musik, konserter och nya vänner.

Musik Bredd är en utbildning för dig som vill ha en bredare musikutbildning med många olika inslag. Du får undervisning i två instrument, i bruksinstrument, i musikteori och gehör, i ensemble, samt ett antal andra ämnen som tillsammans bildar en stabil bas för t.ex. vidare musikutbildning eller musikaliskt engagemang i olika delar av samhället. Du kommer förstås även att samarbeta och interagera med deltagare på de andra musikutbildningarna, i projektveckor och andra linjeöverskridande kurser. Oavsett om du vill läsa till musiklärare, jobba med musik i församling eller utvecklas som bred musiker så är Musik Bredd utbildningen för dig!

Vid ansökan väljer du en av dessa profiler:

Bredd – Studio

På studioprofilen är ditt huvudinstrument ljudinspelning, studioteknik och PA-teknik. I huvudinstrumentet finns det även inslag av musikproduktion. Linjen har en naturlig koppling till andra musiklinjer i samarbeten såsom konserter och inspelningar där det finns behov av ljudtekniker. Skolan har en fin studio med goda inspelningsmöjligheter. I studioprofilen ingår också ett andra instrument, ensemblespel samt bruksensemble. 

Bredd – Pop/Rock/Jazz (ansökan stängd)

På profilen pop, rock & jazz har du dessa genrer som inriktning på huvudinstrument och i ensemble. I ensemblen kommer du att få musicera både på huvudinstrument och pröva på andra instrument. I övrigt läser du samma kurser som övriga profiler på bredd. Inriktningen ger en god musikalisk grund och förbereder dig på ett bra sätt för vidare studier inom musik.

Bredd – Klassisk (ansökan stängd)

På den klassiska profilen är ditt huvudinstrument inriktat mot klassisk teknik och repertoar. Möjligheter ges också till klassiskt ensemblespel. Fördelen med utbildningen är möjligheten att bredda ditt musikaliska uttryck både genom den klassiska musiken, men också genom andra genrer. Förutom klassiskt huvudinstrument i piano eller sång, har du ett andra instrument i valfri genre, samt bruksensemble.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.brommafolkhogskola.se/utbildningar/musik/bredd/

Jag blev omfamnad och pushad att bli mitt bästa jag

För Julia blev musikalutbildningen på Vimmerby folkhögskola en väg tillbaka efter en längre tids sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa.

Läs hela artikeln

Bromma folkhögskola

Bromma folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Hos oss är gemensamma upplevelser och erfarenheter utgångspunkten för kunskap, insikt, förståelse och utveckling. När alla sinnen berörs växer vi som människor. Vi arbetar med varierande metoder utifrån en tilltro till människans uttrycksmöjligheter. Våra värdeord är landa, mötas, skapa, växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bromma folkhögskola
Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma

Telefon: 08-636 23 00
E-post: info@brommafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.brommafolkhogskola.se/