Krisstödjare från Röda Korset

Bli redo - med en distanskurs i krisberedskap

Lär dig grunderna i krisberedskap och hur vi kan möta klimatrelaterade kriser och social oro. Ny distanskurs på Röda Korsets folkhögskola med start i augusti!

Vill du göra något konkret och vara på plats när något händer?

Att ha kunskaper om beredskap och krishantering efterfrågas alltmer på arbetsmarknaden, och i privatlivet och civilsamhället likaså. Den här distanskursen vänder sig till dig som vill få både praktiska och teoretiska kunskaper i beredskapsfrågor och hitta din egen väg till fortsatt engagemang och handling. 

Kursträffar och möjlighet att bli Krisstödjare inom Röda Korset

Kursen som ges på 50% under en termin kommer att ha digitala kursträffar varje vecka och fyra kursträffar på skolan. På kursträffarna får du bland annat utbildning i Första hjälpen och Psykologisk första hjälpen och blir genom detta en så kallad Krisstödjare inom Röda Korset. 

Klimatrelaterade kriser och social oro

På kursen kommer du till exempel att få ta del av forskning om kris och katastrof och vilka konsekvenser det får i människors liv. Särskilt fokus kommer att ligga på klimatrelaterade kriser och även hur vi bemöter social oro i samband med tex. skjutningar eller andra våldsdåd i samhället.

Låter det här spännande? Läs mer om kursen och ansök