Röda Korsets folkhögskola

Påverka framtiden och ta ledning för en hållbar värld!

Röda Korsets folkhögskola ligger mitt i Skärholmen i Stockholm. Här pluggar du i en trivsam urban miljö med stor öppenhet och en spännande blandning av människor med olika bakgrunder.

Folkhögskolan har ett globalt och socialt fokus och Röda Korsets grundprinciper ligger till grund för skolans verksamhet.

Välkommen du med!

Röda Korsets folkhögskola

Utveckla dig själv och dina intressen genom att gå en ettårig profilkurs, i Skärholmen (Stockholm) eller på distans. Röda Korsets folkhögskola har sedan många år en välrenommerad utbildning i dokumentärfilm. Nu finns även möjlighet att fördjupa dina kunskaper i dokumentärfilm och närma dig filmbranschen genom fortsättningskursen Steget in i branschen. En kurs som har ökat i popularitet de senaste åren är Kursen i hållbar utveckling som tar ett helhetsgrepp om klimatomställningen och belyser såväl ekologisk, som social och ekonomisk hållbarhet. På distans 50% kan du läsa Migration & social hållbarhet samt kursen Agera utan att diskriminera

Har du hoppat av eller inte gått gymnasiet? 
Röda Korsets folkhögskola ger dig möjlighet att läsa in gymnasiet och få behörighet till högskola och universitet. Gymnasiebehörighet går att läsa på plats i Skärholmen eller på distans. 

Om du vill bli bättre på svenska efter SFI, kan du söka någon av skolans kurser på grundnivå med fokus på svenska språket och jobb. 

Välkommen till Röda Korsets folkhögskola!

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Rullstolsramp och hiss. Automatisk dörröppnare.

Hitta hit

Postadress:
Röda Korsets folkhögskola
Lillholmsvägen 2
127 48 Skärholmen

Besöksadress:
Bredholmstorget 14

Telefon: 08-680 18 71 alt 08- 680 18 83

E-post:
folkhogskolan@redcross.se

Webbadress:
www.rodakorsetsfolkhogskola.se

Huvudman:
Svenska Röda Korset
http://www.redcross.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Öppet hus:
Hör av dig till oss om du vill besöka skolan!

Andra utbildningar på skolan:

Nyheter från Röda Korsets folkhögskola