Fritidsledarutbildning på distans

Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning Sigtuna folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  75%
 • Längd:
  2 år Två läsår
 • Ansök senast:
  15 april 2024
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning

 En flexibel utbildning för dig som har minst tre års yrkeserfarenhet och vill läsa till fritidsledare. Distansutbildning på 75% vid Sigtuna folkhögskola.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Allmän behörighet för högskolestudier. Tjänst inom pedagogiskt område i Kommun eller Svenska kyrkan, ex fritidsledare, församlingsassistent etc. 3 tjänsteår i kommunal omsorg eller Svenska kyrkan (inom pedagogiskt område). Uppnått en ålder av 25 år.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 18 jun 2025

Träffar:
6 obligatoriska träffar

Kostnader: Läs mer på: https://sigtunafolkhogskola.se/utbildningar-och-kurser/langa-utbildningar/fritidsledarutbildningen-distans/

Kontakt: Johannes Markström

Telefon: 072-165 70 49

E-post:
johannes.markstrom@sigtnafolkhogskola.se

Utbildningen har två profiler, och riktar sig till kommunal öppenverksamhet med mångfaldsprofil, respektive församlingstjänst i Svenska kyrkan.

Utbildningens 50 poäng (50 veckor) kompletterar de utbildningspoäng du har från din yrkeserfarenhet. 

De 50 studieveckorna ligger utspridda under en tvåårsperiod. Utbildningen är integrerad med din aktuella anställning i kommunal verksamhet eller i Svenska kyrkan. Deltagare på kursen måste ha ett medgivande från arbetsgivaren för att gå utbildningen, då ett projekt på arbetsplatsen ska genomföras under studietiden.

Efter avslutad utbildning med godkänt resultat utfärdas ett utbildningsbevis för Fritidsledarutbildningen.

LÄRARE PÅ UTBILDNINGEN

Johannes Markström: ”Mina ämnen är: Sociologi, Samhällskunskap, Pedagogik, Församlingspedagogik m.m. Jag undervisar på Fritidsledarutbildningen och Allmän Kurs. Jag har ett tänkande om lärande som är socialkonstruktivistiskt dvs att lärandet sker genom kommunikation mellan individer i en historisk miljö. Detta gör gruppen, samtalet, rummet och tidpunkten till viktiga delar i min undervisning och folkhögskoleformen känns väldigt ”rätt” för mig.”

Kjell Carles: “Mina ämnen är: Teologi, Livsåskådning, Filosofi och Pedagogik. I huvudsak undervisar jag på fritidsledarutbildningen och emellanåt gör jag gästspel på Svenska kyrkans grundkurs. Att vara folkhögskollärare och befinna sig i det vi kallar folkbildning är att ständigt vara i ett flöde bestående av möten och erfarenheter. Att i dessa flöden få vara med om att ”vandra med” tillsammans med den eller de man möter och då växa och erövra nya kunskaper och insikter är både inspirerande och många gånger överraskande. Som lärare önskar jag att jag i mina möten så långt det är möjligt efterleva vad Henri-Frederic Amiel sa: ”Konsten att undervisa är att veta hur man uppmuntrar.”

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad utbildning med godkänt resultat utfärdas ett utbildningsbevis för Fritidsledarutbildningen.

Fler kurser inom: Fritidsledare

Sigtuna folkhögskola

I en vacker miljö med utsikt över Mälaren och närhet till Stockholm och Uppsala kan du ta ditt nästa steg. Här finns utbildningar för dig som är nyfiken på en framtid inom konst, teater eller filmbranschen. Här kan du utbilda dig till fritidsledare med sikte på arbete inom kommunal eller kyrklig verksamhet. Du kan läsa in gymnasiekompetens och förbereda dig för vidare studier. Sammantaget är skolan en mötesplats för människor med olika erfarenheter och drivkrafter, en fantastisk möjlighet att testa, lära och utvecklas. Vår bildningsidé är att du ska få pröva, ompröva, upptäcka och erövra kunskap och livsvärden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sigtuna folkhögskola
Manfred Björkquists allé 20
193 22 Sigtuna

Telefon: 08-592 583 00, växel 8.30-15.30 vardagar
E-post: info@sigtunafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.sigtunafolkhogskola.se/

Jag får utmana mig själv i mitt ledarskap

Ola Gustavsson går fritidsledarlinjen på folkhögskola. En varierande utbildning som innehåller allt från psykologi till isvaksbad.

Läs hela artikeln