Dokumentärfilmslinjen, påbyggnadstermin start januari

Profilkurs Sundbybergs folkhögskola
Ansökan stängd
  • Studietakt:
    100%
  • Längd:
  • Ansök senast:
    Ansökan är stängd
  • Kurstyp:
    Profilkurs

Dokumentärfilmslinjen, ettårig grundkurs. Påbyggnadsterminen passar dig med förkunskaper.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagning i två steg; 1. Beskriv en dokumentärfilmsidé du skulle vilja göra på max en A4. Du behöver inte tänka på budget. Motivera istället varför den behövs göras och vem som ska se den. 2. Informations- och antagningsintervju.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 9 jan 2023 - 31 maj 2023

Kostnader: Undervisningen är avgiftsfri. För studiematerial, kopiering, studiebesök och gästföreläsare betalar du 3 000 kr per termin. (6 000 kr för hela kursen)

Kontakt: Expeditionen

Telefon: 08-445 39 00

E-post:
info@sundbyberg.fhsk.se

Du får arbeta med stillbild, bildkomposition, filmkamerans olika uttrycksmöjligheter, ljussättning, redigering, ljud, intervjuteknik och dokumentär regi.

Vi ser mycket dokumentärfilm och gör analyser av dessa. Undersöker olika dokumentära filmstilar och dyker in i frågor som rör moral, etik och juridik.

Vi arbetar tematiskt i block vilket innebär att du under en period lär dig ett verktyg i taget. Utbildningen är praktiskt inriktad och varje block består av genomgångar med tillämpade filmövningar samt avslutande feedback.

Som deltagare kommer du att jobba i mindre team och prova på olika roller.

Dokumentärfilmslinjen har en uppgraderad filmutrustning anpassad för dokumentärt bruk. Redigering görs i Mac miljö. Skolan har en redigeringsstudio, rum för ljussättning samt en ljudstudio.

Under Höstterminen lär du dig grunderna samt tillämpar dessa i några längre projekt.

Vårterminen består av ett längre projekt som du arbetar med i ett mindre team. Ni kommer att få hjälp att utveckla er idé till färdig film. Handledning genom de olika processerna. Workshops med fördjupad teknisk kunskap.  Återkommande Work in Progress visningar i helklass. 

Du behöver inte ha gjort någon film tidigare för att gå på Dokumentärfilmslinjen. Du har säkert med dig någon annan likvärdig kunskap. Det viktigaste är att du vill ägna dig helhjärtat åt att utforska den kraft som en bra dokumentär har.

Dokumentärfilmslinjen består av en ettårig grundkurs och ett påbyggnadsår där du får fördjupa dig i mer avancerad filmteknik och ett längre eget filmprojekt som du får hjälp med att utveckla och producera.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://sundbybergsfolkhogskola.se/kurser/estetiska/dokumentarfilmlinjen/

Sundbybergs folkhögskola

Mycket mer än skola

Sundbybergs Folkhögskola är en mötesplats för människor från olika kulturer med olika erfarenheter och bakgrund.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sundbybergs folkhögskola
Ursvik Entré, Rissneleden 110
174 57 Sundbyberg

Besöksadress: Ursvik Entré, Rissneleden 110

Telefon: 08-445 39 00
E-post: info@sundbyberg.fhsk.se

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln