Akvarellmålning

Sommar/helg/veckokurs Tollare folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Välkommen till en vecka med fokus på färg och lustfyllt skapande, som passar både nybörjare och mer erfarna.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Mat och logi: 4 950 kr - 5 950 kr beroende på logistandard. Utan boende: 3 950 kr för kost. Se mer om kostnader och annat här: https://tollare.org/studera-pa-tollare/sommarkurser-2023/praktisk-information/

Kontakt: Tollare folkhögskola

Telefon: 08-50568600

E-post:
folkhogskola@tollare.org

I en avslappnad atmosfär får du prova på olika sätt att arbeta i akvarell. Vi använder oss av de vackra omgivningarna på Tollare varvat med gemensamma övningar inomhus med stort utrymme för individuell handledning. Bland annat undersöker vi hur ljus och mörker påverkar en bild samt hur spelet mellan kalla och varma färger skapar karaktär i en målning. Skillnaden mellan att måla flödigt “vått i vått“ kontra “vått på torrt” och hur olika typer och kvalitet på papper påverkar målandet är andra faktorer som vi utforskar. Förutom naturen provar vi flera källor för inspiration som till exempel att måla till olika typer av musik samt ett avdramatiserat och lekfullt ”gruppmåleri”.

 Kursledare är Åke Arnedahl. Han är utbildad på konsthögskolan i Umeå och har parallellt med sitt eget konstnärskap en gedigen erfarenhet som lärare, bland annat undervisade han under 10 år på Hampstead  School of Art i London . Det är fjärde sommaren som Åke är på Tollare.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://tollare.org/studera-pa-tollare/sommarkurser-2023/

Fler kurser inom: Målning / Teckning Akvarell

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola är en internatskola med läsårslånga kurser för cirka 120 elever. Det finns dessutom plats för distanskurser, korta kurser och konferenser. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO. Skolan erbjuder därför en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tollare folkhögskola
Åhlbergs väg
132 49 Saltsjö-Boo

Telefon: 08-505 686 00
E-post: folkhogskola@tollare.org
Webbadress: https://tollare.org/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln