Kurs i Foto och hur man tar bättre porträtt

Ansökan stängd
Skola:
Tollare folkhögskola
Plats:
Saltsjö-Boo - Stockholms län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Mat och logi: 4 950 kr - 5 950 kr beroende på logistandard. Utan boende: 3 950 kr för kost. Se mer om kostnader och annat här: https://tollare.org/studera-pa-tollare/sommarkurser-2023/praktisk-information/

Kontakt: Tollare folkhögskola

Telefon: 08-50568600

E-post:
folkhogskola@tollare.org

Under denna sommarkurs kommer du lära dig ljusets och miljöns betydelse för att skapa ett intressant porträtt. 

 

Under fem dagar tar vi många nya bilder på varandra och vi tittar och pratar även om andra fotografers porträtt och hur det kommer sig att de ser ut som de gör. På Tollare folkhögskola finner vi många vackra miljöer som vi kommer att använda oss under kursen. Vi fotograferar i olika gruppkonstellationer och enskilt. Jag guidar er genom olika sätt att arbeta med det ljus som finns men även hur man kan arbetar med blixtar (studioblixtar). Förutom teknik och ljuskunskap kommer vi titta på den psykologiska aspekten i fotografi. Hur får vi någon att slappna av och vad menas med närvaro i fotograferingen.

Kursen innehåller en del teknik men framförallt handlar den om inspiration och hur du tar bra och intressanta porträtt; samt förståelse för hur din kameran fungerar för att du ska komma dithän.

Kursen riktar sig till dig som gärna har viss erfarenhet av fotografering. Framför allt vill du lära dig mer kring porträtt.


Läs mer om kursen på tollare.org

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://tollare.org/studera-pa-tollare/sommarkurser-2023/

Fler kurser inom: Digitalt Bildbehandling

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola är en internatskola med läsårslånga kurser för cirka 120 elever. Det finns dessutom plats för distanskurser, korta kurser och konferenser. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO. Skolan erbjuder därför en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tollare folkhögskola
Åhlbergs väg
132 49 Saltsjö-Boo

Telefon: 08-505 686 00
E-post: folkhogskola@tollare.org
Webbadress: https://tollare.org/