Kreativt skrivande och mindfulness

Ansökan stängd
Skola:
Tollare folkhögskola
Plats:
Saltsjö-Boo - Stockholms län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Mat och logi: 4 950 kr - 5 950 kr beroende på logistandard. Utan boende: 3 950 kr för kost. Se mer om kostnader och annat här: https://tollare.org/studera-pa-tollare/sommarkurser-2023/praktisk-information/

Kontakt: Tollare folkhögskola

Telefon: 08-50568600

E-post:
folkhogskola@tollare.org

Närvaroträning och kreativt skrivande i naturnära miljö.

Vi skapar tillsammans utrymme för att hitta välmående och balans genom olika övningar i mindfulness med koncentration på naturlig andning, lätt meditation och mjuka rörelser. Vi tränar på att medvetandegöra var vi egentligen lägger vår uppmärksamhet i tanke och handling samt tydliggör vår inre och yttre dialog med oss själva och andra. Genom att landa här och nu öppnar vi upp för en kreativ och berikande skrivprocess. Med enkla och utvecklande skrivövningar och inspirerande textsamtal förankrar vi vår intuition, motivation och vårt förtroende för oss själva. Den kreativa skrivprocessen och de olika övningarna i mindfulness är kraftfulla verktyg att bära med sig vidare i livet.
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare är Cecilia Thorngren som är instruktör i mindfulness samt Avspännings- och Stresspedagog med kognitiv inriktning. Hon är också redaktör, skribent, lektör och coach för bl.a. Per Sonerud Art, Lagercrantz Agency och Norstedts förlag.

Hon är utbildad på Teaterhögskolan i Helsingfors till sångerska och skådespelare. och är även utbildad folkhögskolelärare vid Linköpings universitet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://tollare.org/studera-pa-tollare/sommarkurser-2023

Fler kurser inom: Skriva Kultur

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola är en internatskola med läsårslånga kurser för cirka 120 elever. Det finns dessutom plats för distanskurser, korta kurser och konferenser. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO. Skolan erbjuder därför en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tollare folkhögskola
Åhlbergs väg
132 49 Saltsjö-Boo

Telefon: 08-505 686 00
E-post: folkhogskola@tollare.org
Webbadress: https://tollare.org/