Väddö folkhögskola

Väddö folkhögskola är Stockholms läns äldsta folkhögskola och har sedan starten 1879 varit en mötesplats för utbildning och personlig utveckling, samarbeten och gemenskap.

Skolan profilerar sig mot utbildningar inom folkhälsa och pedagogik men har även särskilda kurser inom hållbar utveckling, skapande verksamhet samt socialt entreprenörskap och samhällsförändring. Väddö folkhögskolas allmänna kurs, till för dig som vill läsa motsvarande gymnasiekurser och fixa högskolebehörighet, hittar du i centrala Norrtälje.

Väddö folkhögskola

Väddö folkhögskola är belägen på en ö med fast broförbindelse över Väddö kanal, intill tätorten Älmsta som har god närservice. Väddö ligger tre mil norr om Norrtälje och tio mil från Stockholm. Bussförbindelse finns från Tekniska Högskolan.

Väddö inspirerar till ett rikt friluftsliv i skärgårdsnatur; fiske, kanotpaddling, golf, m.m. Vi har ett internat med plats för 47 deltagare och på skolan sker olika aktiviteter i form av kulturarrangemang, teater, musik och film. Det finns bastu och gym.

Du som studerar på plats på Väddö betalar antingen en internatavgift, om du bor på skolan, eller en externatavgift, om du bor utanför skolan. Vi håller för tillfället på att uppdatera våra priser och paket för internat- och externatdeltagare. Vi återkommer inom kort med ny information.

För ytterligare information, se vår hemsida.

Varmt välkommen till oss!

Hitta hit

Postadress:
Väddö folkhögskola
Grisslehamnsvägen 28
764 31 Väddö

Besöksadress:
Grisslehamnsvägen 28, 764 31 Väddö

Telefon: 0176-528 00

E-post:
info@vaddo.fhsk.se

Webbadress:
www.vaddo.fhsk.se

Huvudman:
Stiftelsen Väddö och Södertörns folkhögskolor
http://www.vaddo.fhsk.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 47 bäddar

Andra utbildningar på skolan:

Etableringskurs på folkhögskola

Svenska för invandrare (SFI)