Väddö folkhögskola

Väddö folkhögskola är Stockholms läns äldsta folkhögskola och har sedan starten 1879 varit en mötesplats för utbildning och personlig utveckling, samarbeten och gemenskap. Skolan profilerar sig mot utbildningar inom folkhälsa och pedagogik. Vi har även etableringskurs, SFI och på vår filial i Norrtälje hittar du vår allmänna kurs.

Varmt välkommen till oss!

Väddö folkhögskola

Väddö folkhögskola är belägen på en ö med fast broförbindelse över Väddö kanal, intill tätorten Älmsta som har god närservice. Väddö ligger tre mil norr om Norrtälje och tio mil från Stockholm. Bussförbindelse finns från Tekniska Högskolan. Väddö inspirerar till ett rikt friluftsliv i skärgårdsnatur; fiske, kanotpaddling, golf, m.m. Vi har ett internat med plats för 47 deltagare och på skolan sker olika aktiviteter i form av kulturarrangemang, teater, musik och film. Det finns bastu och gym.

Internatavgift: Du kan välja olika standard på ditt boende. Kostnaden för ett internatrum på Väddö folkhögskola är från 4 309 kr – 4 847 kr per månad, beroende på rumsstandard. Priset inkluderar kost måndag till fredag, middag serveras inte på fredagar.

Externatavgift: Studerande som bor utanför skolan betalar 5 460 kr per termin i externatavgift. För detta får du för- och eftermiddagskaffe/te, lunch, festmåltider, matsäck vid resor, m.m.

För ytterligare information, se vår hemsida.

Hitta hit

Postadress:
Grisslehamnsvägen 28
764 31 Väddö

Besöksadress:
Grisslehamnsvägen 28, 764 31 Väddö

Telefon: 0176-528 00

E-post:
info@vaddo.fhsk.se

Webbadress:
www.vaddo.fhsk.se

Huvudman:
Stiftelsen Väddö och Södertörns folkhögskolor
http://www.vaddo.fhsk.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 47 bäddar

Andra utbildningar på skolan:

Etableringskurs på folkhögskola

Svenska från dag ett

Svenska för invandrare (SFI)