Allmän kurs – svenska som andraspråk, gymnasiet

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Ingesunds folkhögskola
Plats:
Arvika - Värmlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Personlig intervju på skolan.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 10 jun 2025

Kostnader: För aktuell information se vår hemsida www.ingesund.se

Kontakt: Birgitta Waerme

Telefon: 010-833 15 81

E-post:
birgitta.waerme@regionvarmland.se

Allmän kurs - Svenska som andraspråk, gymnasiet, vänder sig till dig som inte har svenska som modersmål och som saknar gymnasieutbildning. 

Du kan läsa in behörigheter för att sen studera vidare på yrkeshögskola eller universitet. 

Du kan läsa ämnen både på grund- och gymnasienivå, beroende på vilka kurser du blivit klar med på grundskolenivå. Om du behöver läsa in hela gymnasiet kan du gå kursen i tre år eller längre. Har du vissa behörigheter klara från gymnasiet läser du kortare tid. Du läser då 1-3 år beroende på hur många kurser du har med dig sen tidigare.

Flera universitetsutbildningar kräver även särskilda behörigheter i vissa ämnen, som du ofta kan läsa på folkhögskola.

Kursen erbjuder dig ett arbetssätt som utgår från dina behov. Vi vill också inspirera dig att ta större del i det svenska samhället. Gruppen är viktig och folkhögskolans idé är att lärande sker tillsammans med andra. Samtal, diskussioner och samvaro är viktiga delar. Friluftsdagar och temadagar tillsammans med andra kurser på skolan ingår också i schemat. 

Att studera på Allmän kurs - Svenska som andraspråk, gymnasienivå innebär att du får extra hjälp med det svenska språket i de olika ämnena du läser. Du kan också få hjälp med studiestruktur, få stöd i matematik m m. Vi har hög lärartäthet och små undervisningsgrupper för att du ska få all den hjälp du behöver.

I kursen ingår även yrkesorientering med teoretiska och praktiska inslag iform av arbetslivskunskap, studiebesök och arbetsplatsförlagd praktik.

 

 

Ingesunds folkhögskola

På Ingesund kan du utbilda dig och utvecklas som musiker på någon av våra musikutbildningar. Du kan utbilda dig inom hantverksområdet och läsa in grundskole- eller gymnasiebehörighet på Allmän kurs. Det finns även en allmän kurs för dig som inte har svenska som modersmål. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Ingesunds folkhögskola
Region Värmland
671 91 Arvika

Besöksadress: Ingesundsvägen, Arvika

Telefon: 010-833 15 50
E-post: ingesund@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.ingesund.se/