Allmän kurs - Svenska som andraspråk grund (Karlstad)

Behörighetsgivande kurs Molkoms folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Kommer du från ett annat land och vill gå i skola? Hos oss kan du studera grundskola eller gymnasiet.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 9 jan 2023 - 15 dec 2023

Plats för kursen: Molkoms folkhögskolas i Karlstad, Orrholmsgatan 4

Kostnader: För aktuella deltagaravgifter, serviceavgift och internatavgift se skolans hemsida.

Kontakt: Irja Eklund Altensten

Telefon: 010-833 10 04

E-post:
irja.eklund.altensten@regionvarmland.se

Kursen är för dig som behöver kunskaper som motsvarar svensk grundskola

Du har kanske tidigare klarat några grundskolebehörigheter eller SFI D (svenska för invandrare, nivå D). Målet för kursen är att ta dig vidare till högre studier och studieteknik ingår som en del i lärandet.

Allmän kurs har stora möjligheter att anpassas efter din förmåga och ditt sätt att lära dig. Vi arbetar till viss del tematiskt och ämnesöverskridande, där mötet och gemenskap med andra är centralt. Du studerar i din egen takt på den nivå du befinner dig och i nära samråd med studievägledare och lärare i svenska planeras dina studier och studielängd.

Utbildningen ökar din förståelse för samhället och samhällsfrågor. Därigenom kan du utveckla dina möjligheter att påverka din egen situation i det svenska samhället genom fortsatt utbildning som leder till arbete eller andra sätt att engagera dig på.

Kurstiden varierar beroende på vilka förkunskaper du har. Ett till tre år är den genomsnittliga kurstiden.

Inom de givna ramarna planeras din studietid efter dina intressen och behov i samråd med studie/yrkesvägledare och ditt arbete och studieresultat bygger på eget ansvar, självständighet och gruppgemenskap.

Utbildningens innehåll

Utbildningen ger dig möjlighet att uppnå grundskolans behörigheter i svenska som andraspråk, engelska, matematik, naturkunskap och samhällskunskap enligt SeQF 2. Utbildningen utgår från de studerandes intressen, förkunskaper och samhället omkring oss.

FN:s globala mål, Agenda 2030, är uppsatta för att vi alla, var vi än bor på jorden tillsammans ska hitta lösningar för en hållbar värld. De 17 globala målen genomsyrar hela utbildningen.

Under skoltiden använder du egen dator eller lånar skolans under skoldagen. De digitala läromedlen har du tillgång till via skolan. Övriga läromedel och studiematerial som exempelvis matematikbok köper du själv.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

En förutsättning för att du ska lyckas med studierna och dina mål på allmän kurs svenska som andraspråk är att du har en egen önskan om att studera och är beredd att tillsammans med andra deltagare och lärare söka kunskap samt mötas i samtal och diskussioner på svenska kring lärandet.

 • God studievana inför högre studier
 • Stärkt i att arbeta tillsammans med andra
 • Stärkt självkänsla och självförtroende
 • Stärkt i självständigt arbete med eget ansvar

Molkoms folkhögskola

Molkoms folkhögskola har verksamhet i Molkom, Karlstad och Filipstad med totalt ca 200 kursdeltagare. Det här är skolan för dig som är intresserad av film, skådespeleri, animation eller hälsa. Vi erbjuder också Allmän kurs för dig som behöver skaffa dig behörighet för fortsatta studier, eller förbättra dina kunskaper från grundskola/gymnasium.

Läs mer om skolan

Postadress:
Molkoms folkhögskola
Region Värmland
651 82 Karlstad

Besöksadress: Mejerivägen 3

Telefon: 010-833 10 04
E-post: molkom@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.molkom.nu/